Jugović: Mini-fabrika u poslovnoj zoni „Famos“

6

Načelnik opštine Pale Boško Jugović izjavio je da je jednoglasnom odlukom odbornika Skupštine opštine data saglasnost da u krugu poslovne zone „Famos“ na Palama bude izgrađena mini-fabrika za proizvodnju led-rasvjete.

„Riječ je o interesantnom projektu i investitoru koji želi da sagradi novi objekat u krugu fabrike i koji bi trebalo da oživi poslovnu zonu ‘Famosa’, koju je opština nedavno otkupila. Tu će se proizvoditi led-rasvjeta a, za početak, biće zaposleno 20 radnika“, rekao je Jugović novinarima nakon sjednice.

On je naveo da je jednoglasna odluka odbornika da investitoru bude ustupljena određena površina zemljišta za gradnju.

„Nakon toga, investitor će u ovoj godini zaposliti 20, a dogodine 30 ljudi“, istakao je Jugović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Na sajtu opštine Pale objavljen Javni poziv za dodjelu zemljišta u Famosu. Nikad u životu nisam vidio „transparentniji“ javni poziv. Nije mi jasno što ne staviše i ime firme. Eto sad su Pale privredno orjentisane samo na proizvodnju LED rasvjete i nijedna druga grana proizvodnje ne može konkurisati.
Valjda im neko rekao da se mora proforme provesti javni poziv. U normalnom svijetu ovo bi bio dokaz neozbiljnosti i neprofesionalnosti a da ne spominjem nešto drugo.

P.S. Pitam se samo da li oni znaju koja je svrha Javnog poziva?!!

Koju bi ti granu proizvodnje, moža hemijsku industriju?

Nemam ja ništa protiv led rasvjete. Ali je Javni poziv prilagođen tako da je vrlo upitno koliko se drugih firmi moći prijaviti. I u samom intervjuu načelnik je najavio ovu firmu i prije nego je Javni poziv raspisam što povlači da je on formalnost da se sprovede odluka favorizovane firme.
Javni poziv ima ulogu stvaranja konkurentske atmosfere u cilju izbor najboljeg ponuđača.
Ovako ispada da se sadašnji načelnik nije odmakao od politike koju je provodio prethodni i koja ga je koštala funkcije.

Deset godina ne bi nikog ni za monopola, a kamoli za konkurenciju. Zainteresovani investitori mogu da izraze namjeru u vezi drugih prostora u FAMOS-u, pa ako su ozbiljni dobiće zvanični poziv i oni.

Niko to ne spori. Svaka investicija je dobro došla.
Nego stiče se utisak da ni skupština ni načelnik nisu upoznati sa procedurama i ulogom Javnog poziva.

Zahvaljujuci jednoglasnom odlukom Skupstine opstine svakako i nacelniku opstine , radnici nakon 10 godina stecaja nad fabrikom Famos – Koran naplatise po VISEM ISPLATNOM REDU 2540 KM zakljucno sa 388 radnika. sto iznosi 806.257,80 KM. A sada se samo
namece pitanje koliko jos pripada ovim radnicima iz preostale stecajne mase iz OPSTOG ISPLATNOG REDA ??? A svakako podrska i pohvala za izradu mini fabrike za proizvodnju led-rasvjete. SRECSN RAD !