Uskoro vanredna sjednica o bezbjednosnoj situaciji

0
Arhivska fotografija

Skupština opštine Pale danas je jednoglasno usvojila zaključak o tome da uskoro bude održana vanredna sjednica o bezbjednosnoj situaciji na području opštine, te podržala rezoluciju kojom je osuđeno postavljanje bombe ispred ulaznih vrata porodične kuće predsjednika Opštinskog odbora SDS-a Pale Bojana Ninkovića.

Načelnik Pala Boško Jugović rekao je novinarima da je zaključak o održavanju vanredne sjednice predložio Klub odbornika SDS-a, a rezoluciju Klub odbornika SNSD-a.

On je naglasio da je u rezoluciji navedeno da se političke partije suzdrže do bilo kakvih komentara prije nego što policija uradi svoj dio posla, te da se apeluje da policija što prije rasvijetli slučaj.

Jugović je izrazio zadovoljstvo zbog toga što je Skupština opštine Pale nakon jučerašnjeg događaja pokazala kako odbornici treba da nastupaju i kakvu poruku da šalju.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Predrag Vučićević rekao je da će na tematskoj sjednici skupštine biti zatraženo da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske riješi ovaj i prethodne slučajeve.

Nikola Blagojević iz Kluba SDS-a rekao je da su svjedoci da je više od godinu dana pojedinim članovima SDS-a, posebno Ninkoviću, prijećeno i da je bio izložen pritiscima, zbog čega je danas predložen zaključak o održavanju vanredne sjednice o pitanjima bezbjednosti u opštini Pale.

„Pokušaćemo da zajedničkim snagama izađemo iz tog problema i da bezbjednost na području opštine podignemo na viši stepen“, poručio je Blagojević.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Damjan Škipina naglasio je da je Klub oštro osudio bilo kakav pokušaj ugrožavanja bezbjednosti stanovnika Pala, bez obzira kojoj političkoj partiji pripadali.

Prema njegovim riječima, neophodno je da nadležne institucije preduzmu određene mjere da bi počinioci bili pronađeni i procesuirani.

„Pozvali smo i sve političke aktere koji participiraju u opštini Pale da se uzdrže od preuranjenih reagovanja, odnosno davanja izjava i etiketiranja određenih ljudi kao počinilaca tih djela“, rekao je Škipina.

Šef Kluba odbornika DNS-a Miroslav Simović rekao je da ova stranka osuđuje postavljanje bombe ispred ulaznih vrata u porodičnu kuću predsjednika Opštinskog odbora SDS-a Pale Bojana Ninkovića.

„Apelujemo da policijski organi što prije istraže ovaj, kao i događaje koji su mu prethodili kao što su paljenje auta, prijeteće poruke, te da počinioci budu privedeni“, naglasio je Simović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare