Југовић: 18. априла да покажемо да смо достојни својих предака

3

Начелник општине Пале Бошко Југовић позвао је грађане ове локалне заједнице да се у што већем броју придруже великом народном митингу „Српска те зове“, који ће бити одржан у четвртак, 18. априла, на Тргу Крајине у Бањалуци и тако покажу да су достојни својих предака, њиховог чојства и јунаштва.

„Ми смо народ који слави слободу и због слободе је народ Сарајевско-романијске регије и по завршетку Одбрамбено-отаџбинског рата у којем смо одбранили Републику Српску и своја огњишта пошао у егзодус у колонама у којима су заједно били и живи и мртви, што није забиљежено у новијој историји“, истакао је Југовић у изјави за Срну.

Он је рекао да то разни бјелосвјетски злобници неће ни да памте, ни да помињу, али без обзира на све Срби су поносан и достојанствен народ који зна за шта и због чега је платио најскупљу цијену и никада није, па неће ни сад да тргује својом слободом која је сваком Србину са подручја Романије, Источног Сарајева и цијеле Републике Српске била и остала најскупља ријеч и врхунски идеал.

„Потребно нам је јединство којим смо створили и одбранили Републику Српску, једнако сада као и тих ратних година, јер само тако и можемо снагом народне воље и хтијења одговорити на сва злод‌јела која су се чинила и данас чине над Српском и српским народом“, нагласио је начелник општине Пале.

Он је поручио да се не може фалсификовати историја, нити српски народ, који је највише страдао на Балкану, етикетирати најтежим квалификацијама.

„То морају знати сви – и бошњачка политичка елита и Американци, Британци и Нијемци по чијем налогу и заједно с њима покушавају да нам неутемељено и лажно наметну одговорност која не постоји. Срби јесу бројчани мали, али велики народ по томе што имају достојанство и нико их не може понизити ни потчинити, а ту величину су манифестовали својом храброшћу и огромним жртвама које су кроз ратове подносили, борећи се за своју и слободу коју су доносили и другим народима“, указао је Југовић.

Он је поручио да у четвртак, 18. априла, српски народ треба да покаже да је достојан својих предака, њиховог чојства и јунаштва, да су достојни својих погинулих сабораца, њихових породица и д‌јеце која треба да живе у миру, своји на своме, у својим слободним Палама, Источном Сарајеву и Републици Српској.

На Тргу Крајине у Бањалуци у четвртак, 18. априла, у 18.00 часова биће одржан велики митинг „Српска те зове“ са којег ће јасно и гласно бити поручено да Републику Српску и српски народ нико не може и неће понизити, ма гд‌је и какве одлуке доносили.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик позвао је да у четвртак у Народној скупштини буде усвојен извјештај Међународне комисије за Сребреницу, а након тога и на присуство великом митингу српског народа на Тргу Крајине у Бањалуци, са којег ће бити поручено да су Срби посвећени својој слободи и одбрани своје будућности.

Независна међународна комисија за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији од 1992. до 1995. године закључила је да се у Сребреници није догодио ни појединачни злочин геноцида, нити геноцид уопште. Комисија од 10 свјетских експерата закључила је да Срби никада нису имали такав план ни у Сребреници, нити на било ком другом мјесту.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
3 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Gospodo politicari, najveci miting jeste u Banja Luci ali je u svakoj opstini trebalo zakazati okupljanje i na taj nacin pokazati svijetu da SU SVI SRBI protiv ove NEPRAVDE. Koliko je starih ljudi , omladine i radnika koji ne mogu u BL ali SU U SRCU PROTIV OVE NEPRAVDE i htjeli bi to pokazati.

Dobar prijedlog, nema spavanja dok nam dušmani rade o glavama. Ova podvala koja nam se priprema vezano za rezoluciju u UN tiče se svih nas Srba, svih generacija bili mladi ili stari, uz poruku „Samo sloga Srbina spašava“.

Domaćine, oklopna vozila vam se vozaju po Palama, imate li kakav odgovor?