Jubilarna 50. regionalna poljoprivredna izložba prvog vikenda u oktobr

0

Danas je održan konstitutivni sastanak Organizacionog odbora 50. regionalne poljoprivredne izložbe Rogatica 2014. godine.

Nakon što je Odbor konstituisan jednoglasno je odlučeno da se izložba održi, kako se to već tradicionalno čini godinama, prvog vikenda u oktobru mjesecu, na lokaciji na Lužnici, gdje je održavana i ranije.

Kategorije u kojima će se vršiti ocjenjivanje i dodjeljivati nagrade ove godine biće govedarstvo: junice dobi preko 12 mjeseci, gravidne junice i krave od 1-4 laktacije; ovčarstvo: kolekcije dvizica, kolekcije ovaca i kolekcije koza; konjarstvo; krompir: sjemenski i merkantilni; mliječniproizvodi: skorup kajmak; domaći tradicionalni proizvodi: vezeni, tkani, pleteni… ručni radovi, džemovi, sokovi, likeri, proizvodi od meda…

Po prvi put ove godine u takmičarskom dijelu učestvovaće i kolekcije koza, koje su prošle godine učestvovale u revijalnom dijelu izložbe.

Na današnjem sastanku predloženo je da se u ovogodišnju izložbu, u revijalnom dijelu, uključe i žita. Definitivna odluka o tome biće donesena na narednim sastancima Organizacionog odbora.

(www.palelive.com / opstinarogatica.com)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments