Jovan Todorović bronzani na Prvenstvu Evrope

0

U periodu od 16. do 22.11.2014. u Mariboru u Sloveniji je održano Prvenstvo Evrope u kik boksu. Takmičar KBS „Rajko Kušić“ Pale Jovan Todorović je ostvario najbolji rezultat u svojoj devetogodišnjoj takmičarskoj karijeri, osvojivši treće mjesto u disciplini kik lajt -57 kg osvojivši bronzanu medalju.

U četvrtfinalnoj borbi odmjerio je snage sa reprezentativcem Španije Davidom Brnabe Ruizom, pobijedivši sudijskom odlukom 3:0.

U polufinalu Jovan je izgubio od reprezentativca Turske Metina Adanaca pa se morao zadovoljiti bronzanom medaljom.

Todorović je nastupao kao reprezentativac BiH. Na ovom prvenstvu nastupilo je oko 700 takmičara iz 32 evropske zemlje u svim mekim disciplinama kik boksa: point fajt, lajt kontakt i kik lajt; kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji.

„Moram napomenuti da su u ovoj godini takmičari KBS „Rajko Kušić“ Pale osvojili ukupno 23 medalje, od kojih bi izdvojio Jelenu Tanasić koja je osvojila prvo mjesto na Balkan Openu (senior) i Jovana Todorovića drugo mjesto na Balkan Openu i treće mjesto na Prvenstvu Evrope. Moram se zahvaliti i svim sponzorima koji su nam nesebično pomogli da učestvujemo na ovim takmičenjima“, izjavio je Dragan Rabota trener kluba, koji se i sam sa ovih takmičenja vratio kao zlatni sa Balkan Opena i kao peti sa Prvenstva Evrope za veterane.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare