Još 40 zaraženih

2
Ilustracija

Na području opštine Pale virusom korona zaraženo je 25 žena i 15 muškaraca, tako da je ukupno aktivno 170 slučajeva zaraze, rečeno je Srni u paljanskom Domu zdravlja.

Iz ove zdravstvene ustanove navode da je riječ o rezultatima lica testiranih u ponedjeljak i utorak, 26. i 27. oktobra, te da se svi zaraženi, uglavnom, osjećaju dobro, a simptomi virusa polako prolaze.

Od 25 zaraženih žena, tri su starije, 12 je srednje i 10 mlađe životne dobi, dok su tri muškarca starije, pet srednje i sedam mlađe životne dobi.

„Petoro je sa srednjom kliničkom slikom, a ostali se osjećaju prilično dobro, tako da stanje nije ni blizu alarmantnog. Dom zdravlja očekuje 40 rezultata testova, kao i da trenutno nisu ažurirani podaci o broju oporavljenih lica na području opštine Pale“, navode iz ove zdravstvene ustanove.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske objavio je jutros da je evidentirano 38 novozaraženih lica u Palama, ali, u paljanskom Domu zdravlja pojašnjavaju da je do nepoklapanja podataka došlo jer su rezultati stigli u različito vrijeme u ove zdravstvene ustanove.

Iz Doma zdravlja Pale apeluju na sve stanovnike da se ponašaju društveno odgovorno i da poštuju sve preporuke koje je propisao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
2 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Odlucite se da li ima 38 ili 40 novih slucajeva!

Pročitaj vijest jadan