Jesenje uređenje zelenih površina

0

SOKOLAC – Minulog četvrtka, petka i subote na zelenim površinama u Sokocu i u porti manastira “Svete Trojice” u Ozerkovićima zasađene su sadnice ukrasnog drveća i žbunaste biljke. Dešavalo se to u sklopu velike akcije jesenjeg uređenja zelenih površina u organizaciji opštine Sokolac.

Prošlog petka u porti manastira “Svete Trojice” pripreman je teren za sadnju ukrasnog drveća i žbunolikih biljaka. Pored mehanizacije, na radnom zadatku u manastirskoj porti bili su i volonteri iz Administrativne službe opštine Sokolac i javnih preduzeća. Monahinja Justina silno je obradovana ovom akcijom .

UKRASNO DRVEĆE I ŽBUNOLIKE BILjKE NA ZELENIM PROSTORIMA

Hvala opštini i svim drugim ljudima koji su se potrudili da ovaj prostor ukrase prelijepim drvećem i biljkama. Manastir iz dana u dan dobija sve ljepši izgled. Čelni ljudi u opštini imaju osjećaj za naše probleme. Vjerujem da će manastir i okolna sela uskoro dobiti vodu, kao da će biti izgrađen i asfaltni put do ove bogomolje, kaže sestra Justina.

Petak je bio udarni dan za komunalce, komunalne policajce i ostale koji su na zelenim površinama u gradu sadili ukrasno drveće i žbunaste biljke. Taj posao je uspješno priveden kraju istog dana.

U subotu se radilo u porti manastira “Svete Trojice” u Ozerkovićima, na čijem prostoru se našlo ukrasno drveće i žbunolike biljke.

Prema riječima predsjednika Skupštine opštine Sokolac Danka Vučetića, ono što je dogovoreno na sjednici stručnog kolegijuma praktično se realizuje.

U portu manastira u Ozerkovićima svakodnevno dolaze putnici namjernici. Riješili smo, iako raspolažemo sa skromnim sredstvima, da kupimo sadnice koje će ukrasiti manastirsku portu. To smo i učinili. Projekat pejzažne arhitekture uradila je inženjer šumarstva iz Šumskog gazdinstva “Visočkik” iz Han Pijeska Ana Jagodić, na čemu smo joj mnogo zahvalni. Izuzetno stručno je to uradila. I, evo, već sada porta manastira izgleda mnogo ljepše sa ukrasnim drvećem i žbunolikim biljkama.

Ostalo je da se na posebnim, karakterističnim mjestima zasade ruže. Sve biljke su prilagpođene na ove vremenske uslove, kao i one koje su zasađene na zelenim površinama u centru Sokoca, gdje smo uljepšali prostor oko ulice koja vodi prema Sporskoj dvorani, kao i zelene površine oko Ulice cara Lazara, te ulica Radomira Neškovića i Romanijska, kaže Vučetić.

Na pomenutim prostorima zasađeno je 12 vrsta ukrasnog drveća i žbunolikih biljaka. Ono što posebno ističe Vučetić je urađeno ispred direkcije Javnog preduzeća “Šume Republike Srpske” u Sokocu.

Moramo zahvaliti menadžmentu JP “Šume Republike Srpske” za ono što je urađeno oko zgrade direkcije ove kompanije. Tu je, pored ostalog, i nova fontana. Sada je to prekrasan kutak, možda i najljepši u našem gradu, ističe Vučetić i dodaje da će uskoro i objekat direkcije dobiti ljepši izgled.

(www.palelive.com / www.opstinasokolac.net)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments