Jelena i Mladen Limić dobili blizance nakon sedam godina

0

ROGATICA – Bračni par Jelena i Mladen Limić iz Rogatice koji su, nakon sedam godina braka, zahvaljujući vantjelesnoj oplodnji dobili blizance – kćerku Jovanu i sina Bogdana, poručuju svima koji maju problema sa sterilitetom da budu uporni i istrajni, jer se borba isplati.

„Bog nas je obradovao da budemo roditelji kćerke i sina. Bilo je uspona i padova, mnogo uloženog truda, ali nadu nikada nismo gubili i sve se na kraju isplatilo“, rekao je Limić Srni.

Vantjelesna oplodnja obavljena je u Specijalizovanoj klinici za liječenje steriliteta i vantjelesnu oplodnju „Mediko es“ iz Banjaluke.

„Tokom ovih godina bilo je više pokušaja vantjelesne oplodnje, a dva su obavljena sredstvima koje je Vlada Republike Srpske usmjerila za rješavanje problema steriliteta“, ističe Limić.

Limić je zahvalio rogatičkom Šumskom gazdinstvu „Sjemeć“, gdje je zaposlen, zbog više odsustvovanja sa posla, kao i Univerzitetskoj bolnici Foča i lokalnom Domu zdravlja, a posebno klinici u Banjaluci, gdje su više puta dolazili na preglede i intervencije, zbog njihovog razumijevanja i u pogledu termina, zbog udaljenosti.

On naglašava da su za njihov problem sluha imali i lokalna zajednica i načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić.

Na području opštine Rogatica ima 12 bračnih parova koji se bore za potomstvo.

Za bračne parove koji imaju problema sa sterilitetom na nivou opštine izdvaja se po 1.000 KM na godišnjem nivou, a potrebno je da ispunjavaju određene uslove – moraju biti tri godine u braku, te prikupiti odgovarajuću dokumentaciju za ljekarske preglede.

Za svako novorođeno dijete opština Rogatica izdvaja po 500 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare