Jedno lice preminulo od gripa, jedno na intenzivnoj njezi

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Bolnici „Srbija“ u Istočnom Sarajevu od virusa gripa preminulo je jedno lice koje je bilo hronični plućni bolesnik, rekao je Srni portparol Bolnice Dalibor Bošković.
Bošković je istakao da je lice preminulo proteklog vikenda, a da se na Odjeljenju intenzivne njege nalazi jedno oboljelo koje je i ranije bilo narušenog zdravlja.

On je rekao da su do sada imali šest-sedam slučajeva oboljelih od virusa gripa.

Bošković je podsjetio da su, zbog pojave gripa, od 25. januara zabranjene posjete pacijentima u ovoj bolnici, da se ne bi pojavile komplikacije kod operisanih i drugih teško bolesnih pacijenata.

Prema njegovim riječima, da bi širenje gripa i drugih respiratornih infekcija bilo zaustavljeno neophodno je provjetravati prostorije, izbjegaviti veće skupove, primijeniti higijensko-dijetetski režim ishrane, redovno prati ruke toplom vodom i sapunom, te izbjegavati kontakt sa oboljelim.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je juče Srni da virus gripa u Srpskoj još nema epidemiološki karakter, jer je broj prijavljenih pacijenata sa simptomima sličnim ovom oboljenju ispod jedan odsto cijele populacije.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare