Javni poziv za sufinansiranje porodica sa četvoro i više djece

0

ISTOČNA ILIDŽA – Opština Istočna Ilidža objavila je javni poziv za sufinansiranje porodica sa četvoro i više djece sa prebivalištem na području ove lokalne zajednice.

Javni poziv je raspisan za dodjelu jednokratne pomoći za nabavku udžbenika za roditelje sa troje i više djece koja će iznositi od 100 KM do 500 KM u zavisnosti od toga da li roditelji rade, od visine primanja i od toga koliko djece se školuje, navedeno je na internet stranici opštinske uprave.

Opština će sufinansirati i nabavku udžbenika za socijalno ugrožene porodice i to sa 150 KM za jedno dijete, 300 KM za dvoje djece i 500 KM za troje djece.

Na javni poziv treba da se jave i roditelji sa četvero i više djece kako bio ostvarili pravo na jednokratnu pomoć od 100 KM, s tim da se za peto i svako naredno dijete dodjeljuje još po 50 KM.

Opština Istočna Ilidža će sa 2.000 KM sufinansirati troškove jedne procedure vantjelesne oplodnje, prvorođenoj bebi u novoj godini opština će dodijeliti 1.000 KM, a svako rođeno dijete na području opštine dobiće 300 KM.

Rok za podnošenje prijave, na obrascu koji se može preuzeti u opštini Istočna Ilidža, je 15 dana.

Ugovori sa aplikantima koji budu ispunjavali potrebne uslove biće potpisani nakon objavljivanja konačne rang liste, a važiće od 1. septembra.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments