Javni poziv za idejno rješenje centralnog spomen-obilježja

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Opština Istočno Novo Sarajevo raspisala je javni poziv za izbor prijedloga za idejno rješenje centralnog spomenika na novom trgu „Srbija“, koji treba da asocira na istorijsku ličnost, istorijski događaj i istoriju Sarajevsko-romanijske regije.

Prvorangirani odabrani prijedlog biće nagrađen sa 500 KM, drugorangirani sa 300 KM, a trećerangirani sa 100 KM.

Idejno rješenje treba da predstavlja zaslužnog pojedinca ili grupu pojedinaca iz dalje ili bliže prošlosti, asocira na srpski narod kao kolektivitet na ovim prostorima i sve ono što predstavlja idetitet Srpskog naroda u Republici Srpskoj i BiH.

Odabrani prijedlog za idejno rješenje poslužiće kao valjana stručna podloga za izbor idejnog, a potom i glavnog projekta centralnog spomenika, saopšteno je Opštinske uprave.

Očekuje se da prijedlog rješenja centralnog spomenika bude pisano obrazložen, kako bi ga bilo moguće arhitektonski osmisliti, izuzetno vizuelno i sa adekvatnom rasvjetom i ostalim instalacijama, navodi se u saopštenju.

Pravo učešća imaju fizička lica, kao i pravna lica registrovana u Republici Srpskoj, BiH i Srbiji, a svaki predlagač ili grupa predlagača može učestovati samo sa jednim radom /prijedlogom/.

Postupak odabira radova sprovodiće Komisija za izbor prijedloga idejnog rješenja centralnog spomenika.

Rok za dostavu radova je 8. novembar do 12.00 časova.

Radove je potrebno predati u šalter-salu ili putem pošte na adresu opštine Istočno Novo Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare