Jahorina Ultra Trail Team u Istri na trci Svjetskog kupa

0

Proteklog vikenda je u Hrvatskoj po četvrti put organizovano prestižno takmičenje u trail trčanju 100 milja Istre na kojem je i petnaest takmičara okupljenih u Jahorina Ultra Trail Teamu učestvovalo na trkama od 42, 69, 110 i 172 kilometra.
Svi takmičari su uspješno završili svoje trke doprinoseći tako zajedničkom zbiru od ukupno 1.000 milja ili preko 1.600 kilometara istrčanih kroz istarske krajolike. Najuspješniji među njima je bio Igor Yovanovitch Gil, najbrži polumaratonac u Sarajevu, koji je stazu dugu 42 kilometra s 1.100 metara uspona i 1.200 metar spusta, istrčao za 3h 42min.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/jahorina-ultra-trail-istra/] width=[87] height=[87] title=[Jahorina Ultra Trail Team u Istri na trci Svjetskog kupa] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb87_] thumb_cache_dir=[thumbs87] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

„Nisam prvi put u Istri. Prošle godine sam učestvovao na trci na 65 km i bio peti. Ove godine sam došao spremniji i znao sam da je postolje moje. 100 milja Istre je trka koju prati sjajna atmosfera. Sve je odlično organizovano i rado se vraćam tamo. Moja ekipa je bila izvrsna i drago mi je da na ovaj način mogu pomoći organizatorima Jahorina Ultra Traila u afirmaciji trail trčanja u Bosni i Hercegovini i promociji jedinog bh takmičenja u trailu“, izjavio je Igor Yovanovitch Gil.

100 milja Istre je od ove godine trka Svjetrkog kupa, pa je samim tim i događaj koji okuplja svjetsku trkačku elitu ali ujedno daje priliku i rekreativcima zaljubljenim u trail trčanje da se oprobaju u istim veoma zahtjevnim izazovima. Još jedna članica Jahorina Ultra Trail Teama, Gordana Maksimović iz Novog Grada, je u Istri postigla rezultat vrijedan pažnje. Trku na 110 kilometara s 4.470 m uspona i 4.480 spusta je završila za 19h 17min ušavši u cilj kao šesta žena u ukupnom plasmanu, odnosno, peta u svojoj kategoriji. Vladimir Panić, još jedan predstavnik Jahorina Ultra Traila, je istu stazu pretrčao za 14 h 50 min stigavši u cilj kao deseti u ukupnom plasmanu i deveti u svojoj kategoriji.

Sanja Kavaz, selektorka Jahorina Ultra Trail Teama i direktorica trke Jahorina Ultra Trail, je i sama učestvovala na najdužoj stazi od 172 kilomatra s 7.120 uspona i 7.400 spusta i završla je za 32 h 58 min kao 12 žena u ukupnom plasmanu i treća u svojoj kategoriji. O učešću tima i promociji trke je izjavila:

„Jako sam srećna što smo se uz podršku Jelen piva i kompanije Grafo Balkan Tekstil uspjeli okupiti kao ekipa i postigli zapažene rezultate. Neki od nas su u Istri pobijedili druge na trci, a neki su pobijedili sebe i to je ono što je važno i što nam je bio cilj. Mi smo svi prije svega rekreativci, imamo poslove i porodične obaveze, ali svakako smo s mnogo strasti posvećeni trail trčanju pa je izvrsno kad još uz sve to ostvarimo dobre plasmane ili lična postignuća u sportu.“

Osim takmičarskih nastupa, Jahorina Ultra Trail je imao svoju promociju na sajmu sporta koji se istovremeno odvijao u Umagu na kojem je najavljeno drugo izdanje trke zakazano za 30-31.07.2016. godine koja će se odvijati između Sarajeva, Visočnika, Višegrada i Jahorine.

(www.palelive.com / S.K. / foto: 3sporta.com  & Krume Ivanovski)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare