Jahorina: Sjećanje na Vladislava Pašalića – Pašu

0

Na Jahorini je ovih dana hladno, snijeg je dostigao 70 centimetara visine i turista je više za razliku od prošle godine. Svi su tu, osim našeg prijatelja Vladislava Pašalića – Paše.

Ski škola „Extreme“, koju je Paša organizovao i osnovao, je u znak zahvalnosti i sjećanja na jaknama odštampala njegov lik, a isto planira da uradi i Gorska služba spasavanja „Jahorina“ čiji je Paša bio član.

„Paša je naš brat i uvijek će biti dio nas. Ovo je najmanje što smo mogli uraditi“, izjavio je iskusni ski instruktor Ždrale Radovan – Patak.

Kroz Ski školu „Extreme“ je proteklih godina prodefilovalo stotine skijaša, a dirljivu poruku na našem portalu su ostavili članovi Ski kluba „Blidnje“ iz Mostara: “ Paša – kako su ga od milja zvala djeca iz Skijaškog kluba Blidinje je bio oličenje svega onog ljudskog i moralnog što može jedan čovjek imati. Djeca iz našeg ski kluba čiji je on dvije godine bio trener su ga izuzetno voljela, a on im je na nesebičan način prenosio sve najbolje što je znao u moralnom i sportskom smislu. Neka mu je laka zemlja.“

Na Facebooku je otvorena grupa, gdje njegovi prijatelji čuvaju sjećanje kroz postavljanje zajedničkih fotografija i informacija.

Ne zaboravite Vladislava Pašalića – Pašu.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare