Jahorina: Idealno skijanje na 205 cm snijega

0

Uslovi za skijanje na Jahorini su idealni, staze su izuzetno pripremljene, a visina snijega od 205 centimetara garantuje da će skijaška sezona trajati do kraja marta, a možda i u aprilu.
„Toplije vrijeme pogoduje skijašima, ali i onima koji ne praktikuju ovaj sport i uživaju u šetnjama planinom“, rekla je Srni Zorica Stojanović, portparol Olimpijskog centra „Jahorina“.

Kompletan vertikalni transport je u funkciji, a cijena ski-pasa za tri časa iznosi 20 KM, a za četiri časa u toku dana iznosi 25 KM.

„Narednih nekoliko dana svi smještajni kapaciteti na ovoj `olimpijskoj ljepotici` su popunjeni. Cijene smještajnih kapaciteta na Jahorini pristupačnije od onih koje su bile na početku sezone, što je svojevrsna pozivnica za ljubitelje skijanja da u što većem broju posjete olimpijsku planinu“, istakla je ona i podsjetila da je cijena polupansiona u hotelu „Bistrica“ 59 KM.

Prema njenim riječima, praznični dani u Srbiji, ali i razvedravanje i blagi porast temperature poslije nezapamćenog nevremena u cijelom regionu, uticali su da mnogi baš sada dođu na zimovanje i uživaju u prelijepom zimskom ambijentu.

Stojanovićeva je naglasila da OC „Jahorina“ očekuje da će kombinacija pravovremeno napravljenog vještačkog i prirodnog snježnog pokrivača obezbijediti da se skijaška sezona na stazi Skočine produži i u kalendarsko proljeće.

Ona je podsjetila da će na ovoj stazi biti izgrađen šestosjed.

Na Jahorini će se sutra, sa početkom u 16.00 časova, održati „Red Bul“ takmičenje u takozvanom masovnom skijanju i bordanju, a od 28. februara do 1. marta takmičenje FIS KUP Jahorina 2012. i Otvoreno prvenstvo u alpskom skijanju.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare