Jahorina Film Festival proglašen za najbolji regionalni festival dokumentarnog i kratkog igranog filma

0

Prema ocjeni stručne komisije Evropskog pokreta u Bosni i Hercegovini, a uz prisustvo diplomatskog kora u BiH, visokog prestavnika Valentina Incka i predstavnika političkog i javnog života Bosne i Hercegovine, Jahorina Film Festival je izabran za najbolji regionalni festival dokumentarnog i kratkog filma.

Ovo priznanje dodijeljeno je na Svečanoj akademiji povodom održavanja trećeg poslovnog foruma u organizaciji Evropskog pokreta u plavoj sali Parlamenta Bosne i Hercegovine, a uručeno je direktoru Festivala Mirku Despiću.

„U ime Jahorina Film Festivala zahvaljujem se Evropskom pokretu u Bosni i Hercegovini na činjenici da je prepoznao napore koje je naš Festival u prethodnih jedanaest godina učinio u promociji Bosne i Hercegovine i njenih filmskih stvaralaca sa naglaskom na mlade reditelje, a u skladu sa motom današnje svečane akademije – Vrijeme je za Evropu“, izrazio je zahvalnost Mirko Despić.

U kategoriji nagrada za posebanm doprinos razvoju turizma i ekologije nagradu je dobilo i Ministarstvo okoliša i turizma Federacije Bosne i Hercegovine, a nagradu je preuzela ministrica Edita Džapo.

(www.palelive.com)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments