Izvršene kadrovske smjene u dvije ustanove

15

Odbornici Skupštine opštine Pale na sjednici održanoj u petak razriješili funkcije vršioce dužnosti direktora Doma zdravlja Vladimira Lučića i Centra za socijalni rad Pale Jelenu Orašanin, te imenovali nove vršioce dužnosti Ivana Šarca i Srđana Baralića.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da su prethodni vršioci dužnosti direktora tih ustanova duži period obavljali te funkcije.

“U narednih 60 dana raspisaćemo konkurs i imenovati nove direktore za koje je potrebno, prije svega, dobiti saglasnost Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske”, izjavio je Jugović novinarima nakon sjednice.

Prema njegovim riječima, smjene su uvijek bolne, ali je prirodno da nova skupštinska većina donese nova kadrovska rješenja.

On je rekao da su sve dosadašnje kadrovske promjene na području opštine Pale kvalitetne i da nema primjedbi od građana i drugih partija, te da rezultati pokazuju da nije narušen kontinuitet u kvalitetu rada nijednog preduzeća.

Predsjednik Skupštine opštine Siniša Lasica rekao je da su na sjednici usvojeni standardi i kriterijum za izbor i imenovanje direktora javnih ustanova Doma zdravlja i Centra za socijalni rad, da će biti raspisan konkurs, nakon čega će komisija predložiti, a skupština odlučivati o tome ko će biti direktori tih ustanova.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Damjan Škipina rekao je da su, nakon sjednice u decembru, kada je SNSD sa svojim koalicionim partnerima formirao skupštinsku većinu, na red došla i određena kadrovska rješenja.

“Siguran sam da će u narednom periodu Ivan Šarac i Srđan Baralić dokazati da su odgovorni, sposobni i opravdati povjerenje”, istakao je Škipina.

Šef Kluba odbornika PDP-a Igor Tošić kaže da su danas u prvom planu bila kadrovska rješenja, te ocijenio da je dosadašnji vršilac dužnosti direktora doma zdravlja Lučić dobro obavljao svoj posao.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
15 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Ne mogu da se načudim rečenici “On je rekao da su sve dosadašnje kadrovske promjene na području opštine Pale kvalitetne i da nema primjedbi od građana i drugih partija, te da rezultati pokazuju da nije narušen kontinuitet u kvalitetu rada nijednog preduzeća.”

Kao da je eksperimentalno mijenjanje kadrova u pitanju – gdje je logika u tome da mijenjas ljude i onda gledas hoce li upropastiti sta od ovoga sto su prethodnici radili? Valjda ih mijenjas ako imas bolje od trenutnih?

Уколико никаквих реакција нема, значи џаба пос’о… Да је неко бар био незадовољан, а неко задовољан, него овако изгледа као општа монотонија… Шта год замијениш у систему, ништа се не дешава – ваљда то значи да правиш непотребне измјене?

Када се тежи неким промјенама, логично је очекивати поремећај у систему јер би промјене инхерентно требале да мијењају ниво стабилности система (повећавање или смањивање, свеједно) – иначе очигледно нема смисла правити их. То је као да неко каже “водим дијете сад код другог доктора, овај прошли је исто добар и има искуства а и овај сад је добар само што нема искуства, а вала не знам ни што га водим овом другом кад ми је све то исто.” …Све исто…Све исто… И тако, све исто…

Такође, јавно рећи да је добро што нико није реаговао, то не знам колико је паметно и колико осликава свијест о томе шта се дешава – или је осликава у потпуности што је још већи проблем ако је тако.

Sad kad doktori pendreke zaduže ….

Можда ће бити боље од прошлог времена спорта и разоноде!

A mene zanima šta je nedostajalo prethodnom direktoru? Ima li neki razlog, osim stranačke pripadnosti, što je trebalo imenovati novu osobu.
Ja mislim da bi ljudima koji su uspješni trebalo pružiti priliku da nešto urade. Sada dok novi sjedne, postavi svoje ljude na ključna mjesta, samim tim naruši odnose među zaposlenima…ode Dom zdravlja tri godine unazad.
I sugestija direktoru, ako može malo da se poradi na ljubaznosti medicinakih sestara kod porodičnih ljekara. Ne zovemo ih što volimo da im čujemo glas, nego nevolja natjerala.

Upravo tako Milice, neće da se jave telefon kada biram broj tima. Ili piju kafu što nije zabranjeno ili jednostavno kuliraju. Pa još ako nije smjena u kojoj tvoj ljekar radi, nema šanse da ti se iko javi radi informacije, kad radli porodični ljekar. Nema druge nego put pod noge, pa nenajavljeno, pa ako te prime, bude još i dobro.

U haosu u kojem živimo “pendrek” bi mogao imati pozitivnu ulogu. Ako je Vaš komentar alizija (u negativnom smislu) na posao koji je Ivan nekad obavljao u velikoj ste zabludi. Ivan je pošten i vrlo sposoban čovjek, obrazovan i dobar organizator. Doktori treba samo da rade svoj posao, osoblje da se profesionalno i korektno odnosi prema pacijentima i sa Ivanom niko neće imati problema. Ja sam siguran da će on svoje obaze izvršavati odgovorno i kvalitetno.

Hoće li se ikad iko sjetiti da promjeni komunalnu(og) inspekciju u Palama.
Ovdje od komunalne inspekcije nemamo ama baš nikakve koristi, za razliku drugih gradova gdje su njihovi rezultati baš vidljivi i od koristi građanima.
Mogli bismo do sutra nabrajati njihov nerad…, ali to nema efekta…

Srđan Baralić je veliki profesionalac samo to mogu reći. S ogromnim iskustvom u ovoj oblasti. Pale dobija ovim čovjekom mnogo a to će vrijeme pokazati. Bez ikakvog navijanja i pristrasnosti ovo govorim a znam šta pričam…

Srđan Baralić prvo treba da ispita ko sve prima tuđu negu i pomoć.Ima dosta ljudi koji su zaposleni i ta pomoć im nije potrbna.Kako neko ko radi i sposoban je može primati tuđu njegu i pomoć.Podhitno to trba ukinuti.Tuđa njega i pomoć je potrebna samo onim koji ne mogu voditi racuna o sebi.Nadam se da ce se ovo morati promjeniti.

Slažem se sa ovom primedbom.Tuđu negu i pomoć trebaju primati samo oni koji zaista sami ne mogu funkcionisati.Ostale uputiti na specijalisticke preglede da se vidi kome je ta pomoć neophodna.Zaposlene brisati sa spiska.Ako mogu raditi njima ne treba tuđa njega i pomoć.Takih je zaista mnogo.

Oni koji su do sada primali a zaposleni su i ne treba im tuđa njega sve treba da vrate.konačno da se stane u kraj lopovluku i nepravdi.

Direktore ako ovo ne riješiš odma daj ostavku

Коначно да мушкарац одлучује о нечему у центру за социјални рад. До сада су одлуке у вези разведених брачних партнера доношене у корист жена. Поступак је да не дозвољавају да копираш документе које се тичу властите судбине, а кад донесу неко рјешење, онда спуцају печат умочен у воду, све у циљу онемогућавања странке да дође у посјед документа којим би своје право тражила на суду.

O smjeni direktora Komunalnog niko vjerovatno ni ne razmišlja, iako zbog zapuštenosti, neurednosti i lošeg čišćenja, Pale izgledaju jadnije od bilo kojeg siromašnog i neurbanog mjesta.
Gomile i brda zaleđenog i jako prljavog snijega središnjim dijelom Šetališta trajaće dok ih jugo i proljeće ne otope. Umjesto da se taj snijeg očisti i odveze u momentu čišćenja, kao u svim gradovima, od njega se prave brda u centru Pala.

Konačno bi na mjesto direktora Komunalnog već jednom postaviti čovjeka koji zna kako se održavaju, uređuju i čiste gradske površine….