Izvještaj Tužilaštvu BiH zbog krivotvorenja novca

0

ISTOČNO SARAJEVO – Centar javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo podnio je izvještaj Tužilaštvu BiH protiv državljana Srbije čiji su inicijali V.L. i A.R. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo krivotvorenje novca.


Prijavljena A.R. se sumnjiči da je 6. februara od sveštenika u pravoslavnoj crkvi u Trnovu tražila da joj razmijeni novčanicu od 50 evra da bi mogla ostaviti prilog u crkvi i kupiti svijeće za konvertibilne marke.

Nakon što su se sa razmijenjenim novcem udaljili sa lica mjesta, A.R. i V.L. su istog dana došli u pravoslavnu crkvu u Vojkovićima, u opštini Istočna Ilidža, gdje su na identičan način stavili u opticaj lažnih 50 evra.

Postoje osnovi sumnje da su ova lica u novembru 2014. godine u crkvenoj prodavnici hrama u Han Pijesku kupili svijeće stavljajući u opticaj lažnu novčanicu u apoenu od 100 KM, saopšteno je iz CJB Istočno Sarajevo.

Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, policija CJB Istočno Sarajevo su došli do saznanja da su imenovani stavljali u opticaj lažne novčanice i na području drugih centara.

Osumnjičeni su u subotu, 13. februara uhapšeni u Trebinju i uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krivotvorenje novca, predata u nadležnost Tužilaštva BiH.

U garaži u blizini kuće vlasnika čiji su inicijali Ž.A. u mjestu Mokro, policija sa Pala pronašla je automobil „pasat“ koji je 2. februara ukradeno na području Kantona Sarajevo.

Uviđajem je konstatovano da su oštećene brava na ulaznim vratima vozila i startna brava, dok su u unutrašnjosti vozila pronađeni šrafciger, kapa sa prorezima za oči /fantomka/ i registarske tablice.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da registarske tablice koje su pronađene u prtljažniku pripadaju ukradenom automobili, a ne tablice koje su se nalazile na njemu.

U toku je preduzimanje potrebnih mjera i radnji na dokumentovanju navedenog događaja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare