Izvještaj protiv dva stranca zbog nezakonitog poslovanja

0

HAN PIJESAK – Centar javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo podnio je Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo izvještaj protiv dva strana državljanina za koje postoji osnova sumnje da su nezakonitim poslovanjem oštetili firmu u Han Pijesku za 3.000.000 KM.
Izvještaj je podnesen protiv lica čiji su inicijali L.J.K. zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, i protiv P.T.L. zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nesavjesno privredno poslovanje, saopšteno je iz CJB.

Postoje osnovi sumnje da je prvoprijavljeni, u svojstvu vlasnika firme koju je osnovao u Han Pijesku, dozvolio drugoprijavljenom, koga je lično ovlastio da u njegovo ime i za njegov interes obavlja poslove koji se odnose na nadležnost direktora firme, da odlučuje o pravima i obavezama prema uposlenicima, te potpisuje sve interne akte i akte koji se odnose na poslovanje firme.

Na taj način osumnjičeni su svjesnim kršenjem zakona i drugih poslova o poslovanju očigledno nesavjesno poslovali i time prouzrokovali imovinsku štetu firmi u iznosu od 3.000.000 KM, navodi se u saopštenju.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare