Izvještaj protiv dva lica za pronevjeru u firmi „Novo Goražde“

0

NOVO GORAŽDE – Centar javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo podnio je izvještaj Okružnom tužilaštvu u ovom gradu protiv lica čiji su inicijali LJ.T. zbog počinjenih krivičnih djela zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja i pronevjere u firmi „Novo Goražde“ iz Novog Goražda, čime je ovo preduzeće oštećeno za 16.387 KM.

Iz Centra javne bezbjednosti saopšteno je da je izvještaj podnesen i protiv lica čiji su inicijali G.G. zbog počinjenog krivičnog djela pronevjera, a u vezi sa pomaganjem.

Izvještaj je podnesen zbog postojanja sumnje da je lice čiji su inicijali LJ.T. od septembra 2013. do aprila prošle godine, u svojstvu odgovornog lica ovog javnog preduzeća, prekoračilo granice ovlaštenja tako što je većem broju fizičkih lica sa područja Novog Goražda, bez pravnog osnova i naplate, odobrilo izdavanje 2.104 litra dizel goriva nabavljenog za potrebe tog preduzeća.

Ovo lice osumnjičeno je i da je od septembra 2013. do juna 2014. godine protivpravno prisvojilo novac stečen prodajom 5.219 litara nabavljenog dizel goriva radnicima tog preduzeća i drugim fizičkim licima u iznosu od 11.745 KM.

Istragom je utvrđeno da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeno lice LJ.T. prethodno naredilo licu čiji su inicijali G.G, koje je u navedenom periodu obavljalo blagajničke i računovodstvene poslove, da novac preda na ruke i da ga ne prikazuje u blagajni preduzeća, što je G.G. i učinilo.

Kako Srna nezvanično saznaje, riječ je o LJiljani Tešanović i Goranu Gigoviću.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare