Glumci Studentskog pozorišta “Pale” večeras su izveli poetsko-muzički performans “Skadarlijska noć” u okviru manifestacije “Gospojinske svečanosti”.

Kompletan scensko-muzički perfomans u Kulturnom centru na Palama upotpunili su zvuci harmonike i gitare.

Direktor Studentskog pozorišta “Pale” Veljko Đoković rekao je novinarima da predstava nije klasična već je više u formi kabarea, te spoja muzike, recitacije, govorenja poezije, proze.

“Ovo večeras je forma kabera koju smo osmislili prošle godine i koja je tada prvi put naišla na dobar odziv publike na Palama. Odlučili smo da je ove godine poklonimo našem gradu za Gospojinske svečanosti”, rekao je Đoković.

On je naveo da pozorište broji oko 15 članova, da je u planu rad nove predstave sa profesionalnim glumcem iz Beograda, te da će učestvovati na dva festivala koja se održavaju u Mostaru i Šidu.

Glumica Tijana Pelemiš rekla je da je izvela veoma kratak monolog koji je bio zanimljiv, a riječ je o djevojci koja sanja o dobroj udaji.

“Ona izmišlja priču svojim prijateljicama sa kojima sjedi na kafi i govori im kako se udala za jednog bogatog profesora sa kojim će da se preseli u Kanadu”, kaže Pelemiševa.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da su stanovnici mogli da vide zanimljivu predstavu, koja je spoj poezije i muzike.

Jugović je pozvao Paljane da posjete kulturne i slične manifestacije ovih dana, koje su besplatne, jer imaju šta da vide, te da će opština uvijek podržavati razvoj kulture.

U okviru Gospojinskih svečanosti, sutra će biti otvoren Festival frule i folklora “Pale 2018” u Kulturnom centru.

U petak, 24. avgusta, u 12.00 časova planirano je otvaranje “Piksi kupa” na sportskim terenima hotela “Bistrica”, a u 19.00 časova je otvaranje Memorijalnog košarkaškog turnira “Bogdan Boća Lučić” na sportskom terenu “Stanica” na Palama.

Za subotu, 25. avgust, u 09.00 časova ispred centra “Peki” najavljen je start Biciklističke ture “Jahorina 2018”, u 12.00 časova turnir u ženskoj odbojci “Pale 2018”.

Istog dana, u 19.00 časova, najavljen je defile kulturno-umjetničkih društava, a u 20.00 časova završnica Festivala frule i folklora “Pale 2018”.

Programom “Gospojinskih svečanosti” predviđeno je da u nedjelju, 26. avgusta, budu održani Dani meda i ljekobilja, završnica turnira u ženskoj odbojci, a u večernjim časovima Milan Dimić će izvesti monodramu “Ima neka tajna veza” posvećena Dušku Trifunoviću.

Svečana sjednica Skupštine opštine Pale biće održana u ponedjeljak, 27. avgusta, u 19.00 časova, nakon čega će nastupiti grupe “Katera” i “Amadeus bend”.

Na dan slave Uspenja Presvete Bogorodice, 28. avgusta, u 9.00 časova biće služena Arhijerejska liturgija u crkvi Uspenja Presvete Bogorodice, nakon čega će uslijediti litija i defile ulicama Pala, kao i polaganje vijenaca na Centralnom spomen obilježju.

U 12.00 časova je planirano lomljene slavskog kolača i ručak u salonu “Stanišić”, a u večernjim časovima planiran je koncert grupe “Riblja čorba”.

Gospojinske svečanosti se završavaju 29. avgusta koncertom Kulturno-umjetničkog društva “Mladost”.

(www.palelive.com / Srna / Foto M.S.)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments