Izvedena predstava „Skadarlijska noć“

0

Glumci Studentskog pozorišta „Pale“ večeras su, u okviru manifestacije „LJetna scena u Palama“, izveli poetsko-muzički performans „Skadarlijska noć“.Član Studentskog pozorišta Tamara Trgovčević rekla je da su govorili o čuvenoj Skadarskoj ulici u kojoj su se okupljali poznati boemi Beograda i najpoznatiji pjesnici.


Kompletan scensko-muzički perfomans u Kulturnom centru na Palama upotpunili su zvuci harmonike i gitare.

„Svirali smo muziku tog vremena, govorili poeziju 19. vijeka i obučeni smo u tom maniru“, rekla je Trgovčevićeva, te dodala da ansambl Studentskog pozorišta „Pale“ ima više od 25 članova.

Ona je podsjetila da su glumci Studentskog pozorišta 6. avgusta otvorili „LJetnu scenu“ predstavom „Kraljevski festival“, a 24. avgusta će odigrati predstavu „Večeras Nušić priča“.

Tokom „LJetne scene“ na Palama će do kraja avgusta biti održano niz kulturnih, turističkih i sportskih događaja.

Na platou ispred „Elektrodistribucije“ za sutra uveče je planirana izložba slika umjetnika Borka Močevića, koja će od nedjelje, 14. avgusta, biti postavljena u foajeu Kulturnog centra Pale.

Za ljubitelje prirode i ljekobilja Planinarsko ekološko društvo „Romanija“ u subotu, 13. avgusta, organizuje na Palama „Dane ljekobilja na Romaniji“.

Isti dan uveče je planirano predstavljanje knjige „Stazama srpskog rukopisnog nasljeđa BiH“ Biljane Samardžić.

U okviru književnih večeri, 26. avgusta biće predstavljena knjiga „Mermerne istine o Bosni“ Radovana Karadžića na kojoj će, između ostalih, govoriti Goran Petronijević, član Karadžićevog pravnog tima, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić, srpski pjesnici Rajko Petrov Nogo i Radoslav Milošević, te književnik Miroslav Toholj.

Iste večeri biće dodijeljena prestižna književna nagrada „Avramov štap“ za 50 godina plodonosnog književnog rada i 70 godina života Radovana Karadžića.

Na Dan krsne slave opštine Pale – Uspenja Presvete Bogorodice, Velike Gospojine, 27. avgusta biće održana svečana sjednica Skupštine opštine.

U okviru „LJetne scene“ na otvorenom će nastupiti Plesni studio „Orion“, rok bendovi i učenici Osnovna muzička škola Pale, a kada je riječ o sportskim događajima, biće održani košarkaški „Grave kup“, „Piksi kup“ turnir u malom fudbalu na kojem će biti 2.000 učesnika, te regionalni turnir u ženskoj odbojci.

Manifestacija „LJetna scena u Palama“ održava se pod pokroviteljstvom opštine Pale.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare