Izvedena pozorišna predstava „Emigranti“

0

HAN PIJESAK – U okviru manifestacije „Čučkovi književni susreti“, večeras je na Han Pijesku pozorište „Teatrolog“, koje djeluje pri Filozofskom fakultetu na Palama, izvelo predstavu pod nazivom „Emigranti“. U predstavi igraju dva studenta sa Odsjeka opšte književnosti i teatrologije – student druge godine Zoran Todorović i student treće godine Mladen Kokošar, a adaptirao ju je i režirao Branko Brđanin Bajović.

Bajović je rekao Srni da je ekipa studenata novoosnovane katedre za Opštu književnost i teatrologiju Filozofskog fakulteta na Palama uspjela da napravi cjelovitu, jedinstvenu i stvarnu umjetničku predstavu vlastitim snagama pomoću „štapa i kanapa“.

Prema njegovim riječima, najveća poruka ove predstave jeste da je umjetničko djelo moguće napraviti sa minimalnim tehničkim pretpostavkama ukoliko ono sazrijeva u čovjeku i ima šta da kaže.

On je istakao da to tvrdo uvjerenje vraća vjeru da će se kontinuiranim radom u naredne dvije do tri godine, oko pozorišta „Teatrolog“ okupiti bivši studenti, glumci, pisci i trasirati put jednom repertoarskom pozorištu koje će birati predstave na poseban način.

Bajović je naveo da će kriterijum biti da su tekstove napisali, adaptirali, te predstave režirali studenti ili završeni studenti teatrologije, te da oni u njima i igraju.

Predstava „Emigranti“ juče je premijerno izvedena na Filozofskom fakultetu, a u planu je desetak gostovanja ove predstave u Banjaluci, Prijedoru i drugim mjestima koja imaju pozorišnu scenu, kao i učešće na amaterskim i profesionalnim festivalima.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare