Izricanje presude Kujoviću za izazivanje nesreće u kojoj su poginuli supružnici

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu za danas je zakazano izricanje presude Amiru Kujoviću iz Sarajeva, optuženom za izazivanje saobraćajne nesreće na Palama u kojoj su poginuli supružnici Danijela i Dario Hršum.

Tužilaštvo je 4. maja sudskom vijeću Okružnog suda u Istočnom Sarajevu predložilo da optuženog za izazivanje saobraćajne nesreće na Palama u kojoj su 2020. godine poginuli supružnici Hršum proglasi krivim i izrekne mu najstrožu kaznu za krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja.

Tužilac Milka Vasilić rekla je u iznošenju završnih riječi da iskazi svjedoka i materijalni dokazi upućuju na izricanje najstrože kazne za to krivično djelo.

Prema njenim riječima, svjedoci su naveli da su tog dana vremenski uslovi bili loši, da se zbog toga formirala kolona, da je džip „mercedes“ kojim je upravljao optuženi Kujović prešao u suprotnu traku, preticao kolonu i sudario se sa automobilom „audi“ u kojem su se nalazili supružnici Hršum.

Kada je riječ o materijalnim dokazima, Vasilićeva je navela da je utvrđeno da se džip kretao brzinom od 75 kilometara na čas, većom od dozvoljene, čime su prekršeni saobraćajni propisi, da je optuženi Kujović bio pod dejstvom alkohola, odnosno da mu je alko-testom utvrđeno 0,40 promila alkohola.

Na iznošenju završnih riječi Tužilaštva rečeno je da su iza supružnika Hršum ostala dva maloljetna sina, a da optuženi, tokom trajanja ovog suđenja, nije izrazio nijedan vid kajanja, da je na ročištima zijevao, spavao i dobacivao vještacima.

Odbrana je u iznošenju završnih riječi navela da uzroci nesreće nisu utvrđeni, da je saobraćajni vještak izvršio samo vizuelni pregled džipa, na osnovu čega se ne može utvrditi tehnička ispravnost vozila, kao i da to može uraditi samo vještak mašinske struke, kada se vozilo demontira.

Advokat Bojan Veselinović rekao je da se sa video-zapisa može vidjeti da se džip kretao svojom, desnom trakom, da je došlo do naglog zanošenja zadnjeg dijela vozila, da optuženi nije mogao da koči, ni da izbjegne sudar, te dodao da se pod ovim okolnostima može govoriti o nehatu.

Izricanje presude zakazano je za sutra u 13.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare