Izmiriti dug za grijanje

0

ZVORNIK – Preduzeće “Zvornik stan” danas je apelovalo da korisnici što hitnije izmire dugovanja za grijanje, kako bi bilo omogućeno kontinuirano snabdijevanje gasom kojim se zagrijava oko 100.000 metara kvadratnih stambenog i 14.000 kvadrata poslovnog prostora u zvorničkoj opštini.

U saopštenju “Zvornik stana” istaknuto je da je stepen naplate od korisnika poražavajući i da iznosi oko 40 odsto, zbog čega prijeti opasnost da isporuka gasa bude obustavljena.

Ugovorom o snabdijevanju prirodnim gasom za sezonu grijanja 2013/14. sa isporučiocem “BH gasom” definisano je da “Zvornik stan” najkasnije do 25. u mjesecu izmiri fakturu za prethodni mjesec.

“Isporučilac je od nas zahtijevao i da izdamo mjenice za sve mjesece sezone grijanja koje su garancija za plaćanje. To `BH gasu` omogućava da u slučaju nepoštivanja roka plaćanja blokira račun `Zvornik stana` i obustavi isporuku gasa”, navodi se u saopštenju.

Iz “Zvornik stana” dodaju da za jednu sezonu grijanja za toplifikaciju i za direktnu potrošnju gasa to preduzeće utroši oko 2.700.000 metara kubnih gasa, dok je prosječna mjesečna faktura oko 400.000 KM.

“Mi smo učinili napor da grijanje bude kvalitetno i u posljednje tri godine u toplovodnu mrežu i opremu uložena su velika sredstva. Proširili smo i naše usluge i ponudili korisnicima besplatne popravke instalacija grijanja u stanovima, a osposobljeni smo i za popravke liftova. To je dokaz da smo potpuno okrenuti korisnicima i da nam je najvažnije da oni budu zadovoljni našim uslugama”, rekao je direktor “Zvornik stana” Miodrag Jevtić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments