Izloženi ruski suveniri i rukotvorine

0

ANDRIĆGRAD – U Andrićgradu su izloženi ruski suveniri i rukotvorine, u okviru kulturne razmjene koja je dogovorena između Predstavništva Republike Srpske u Ruskoj Federaciji i Ambasade Rusije u BiH.
Natalija NJinković iz Rusije rekla je da su predstavljene rukotvorine iz cijele Rusije sa ciljem da se prikaže zanat kojim se bave Rusi i da se nešto od ovoga kupi, a da se ne putuje daleko.

„Ovdje smo predstavili oslikane drvene predmete, to je zanat star više od 300 godina. Oslikavamo broševe od drveta, a pravimo i predmete od kore breze jer ima ljekovita dejstva“, dodala je NJinkovićeva.

Ona je dodala da bi u okviru ove razmjene trebalo da bude organizovana i turistička razmjena sa oblastima Centralne Volge i Sankt Peterburga, što će biti veoma zanimljivo.

„Andrićgrad je centar kulture i mi smo jako zadovoljni prijemom i sa svim što smo vidjeli ovdje. LJudi su jako gostoljubivi, a posebno nam se dopadaju specijaliteti, među kojima su pečenje i kajmak“, rekla je NJinkovićeva.

Ona je napomenula da u Višegradu ostaju četiri dana, te da će nakon toga posjetiti još sedam gradova u Republici Srpskoj, među kojima su Bijeljina i Banjaluka.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare