Izloženi ručni radovi korisnika centra

0

VLASENICA – Centar za mentalno zdravlje Doma zdravlja u Vlasenici organizovao je danas prodajnu izložbu ručnih radova korisnika usluga te ustanove.
Psiholog u Centru Milada Kandić rekla je Srni da se ovakva izložba organizuje svake godine pred novogodišnje i božićne praznike.

Ove godine u holu marketa „Zvorničanka“ u Vlasenici izložene su praznične ikebane i vjenčići, ukrasne kutije i podmetači za čaše.

„Ove godine smo napravili iskorak, pa smo izložbu organizovali van prostorija Centra, zato što se mali broj ljudi usudi doći u Centar zbog još prisutnih predrasuda prema našim korisnicima. Zato se trudimo da i druge ljude oslobodimo tog straha i predrasuda i da im približimo ono što se svakodnevno, u okviru okupacione radne terapije, radi u Centru“, rekla je Kandićeva.

Ona je objasnila da se od novca zarađenog na prodajnim izložbama kupuje materijal za organizovanje sljedećih izložbi.

„U proizvodnji eksponata za ovogodišnju izložbu učestvovalo je 10 stalnih korisnika usluga Centra za mentalno zdravlje. Nastojimo da ih uključimo još više u ovo, ali je problem što se i sami korisnici plaše ovakvih javnih istupa. Trudimo se da im ovakvim pozitivnim primjerima damo do znanja da su njihovi proizvodi zanimljivi ljudima“, rekla je Kandićeva.

U Centru za mentalno zdravlje u Vlasenici ističu gest uprave marketa, koja je besplatno ustupila dio poslovnog prostora za organizovanje izložbe.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare