Izložba zdrave hrane

0

FOČA – U Foči će danas biti održana prodajna izložba poljoprivrednih prerađevina koje su proizveli učesnici međuentitetskog projekta „Ruka ruci – tri“.
Projekat se na području ove i federalne opštine Foča-Ustikolina realizuje sredstvima Ambasade SAD, a posredovanjem sarajevskog Udruženja za pomoć i razvoj „Hajde“.

U okviru ovog projekta organizovano je više poljoprivrednih savjetovanja o plasteničkoj proizvodnji, korisnicima je podijeljen materijal za rad u plastenicima, a izložba zdrave hrane je njegova završna aktivnost.

Zamjenik načelnika opštine Foča Radenka Srndović ističe da su poljoprivrednici, zahvaljujući korisnim savjetima, unaprijedili proizvodnju.

„Pojedini učesnici projekta kažu da su duplirali proizvodnju čim su počeli da primjenjuju ono što su čuli na predavanjima. Važno je da su shvatili da za isti rad, ali uz više znanja, mogu da dobiju kvalitetnije proizvode“, navodi Srndovićeva.

Projekat „Ruka ruci – tri“ finansira Ambasada SAD u BiH sa 25.000 dolara, a opštine Foča i Foča-Ustikolina učestvuju sa po 2.000 KM. Obuhvaćeno je 46 poljoprivrednika, a svoje proizvode danas od 11.00 časova izložiće njih dvadesetak.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare