Izložba slika umjetnika iz Višegrada, Rogatice i Istočnog Sarajeva

0

FOČA – U Muzeju Stare Hercegovine u Foči otvorena je izložba slika Slavka Tuševljaka iz Višegrada, Danijele Novaković iz Rogatice i Borka Močevića iz Istočnog Sarajeva.
Slike su rađene u tehnikama ulje na platnu i lepenci, akrilika na platnu i dasci i kombinovanoj tehnici, a izložba je organizovana u okviru Januarskih svečanosti opštine Foča.

Višegradski slikar i direktor Gradske galerije Višegrad Slavko Tuševljak rekao je na sinoćnjem otvaranju izložbe da su njegova djela inspirisana klasičnom umjetnošću, ali i gradom iz koga dolazi, kao i likovima i motivima iz romana Ive Andrića.

“Izložba je interesantna jer smo različiti umjetnici. Ima tu apstrakcije, impresionizma i klasične umjetnosti”, naglasio je Tuševljak.

Mlada umjetnica Danijela Novaković iz Rogatice, koja je nedavno u Foči imala izložbu slika na temu Velikog rata, ovaj put se predstavila zanimljivim portretima.

“To su portreti koji su rađeni ranije, ali sam odlučila da ih sklonim iz ormara i predstavim publici. Ujedno, željela sam da sagledam svoju ondašnju energiju i sam pogled na portret”, rekla je Novakovićeva.

Slikar Borko Močević, koji živi i radi u Istočnom Sarajevu, publici u Foči predstavio se slikama rađenim akrilikom na dasci u velikom formatu.

Izložba će posjetiocima Muzeja biti dostupna do kraja januara.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments