Izložba slika Borka Močevića

0

U okviru „LJetne scene u Palama“ sinoć je na paljanskom šetalištu Udruženje ljubitelja umjetnosti „Uljup“ priredilo izložbu slika umjetnika Borka Močevića.Predsjednik „Uljupa“ Goran Šinik istakao je da se udruženje ovom samostalnom izložbom pridružilo svečanostima koje se u avgustu organizuju povodom Dana opštine Pale i krsne slave ove opštine Velike Gospojine.

veŠinik je naveo da je izloženo 45 slika Borka Močevića, od kojih će dvadesetak biti izloženo i u Kulturnom centru Pale gdje će ih posjetioci moći vidjeti do kraja avgusta.

On je naglasio da je izložba prodajnog karaktera i da će posjetioci i u Kulturnom centru moći da kupe Močevićeve slike.

Šinik je dodao da su pjesnici Željko Pržulj i Goran Vračar kazivali poeziju i prozu u pratnji Tanje Popić na klasičnoj gitari.

Prema njegovim riječima, „Uljup“ planira da početkom septembra priredi performans u Istočnom Novom Sarajevu ispred kafea „Aroma“ gdje će biti izložene slike sa prethodne dvije kolonije koje je organizovalo ovo udruženje, uz prigodan program.

Borko Močević istakao je da je ovo njegova samostalna izložba koja je postavljena na paljanskom šetalištu, da motiv na njegovim dijelima nije bitan, već je bitno šta predstavlja slika.

„Ako vidite bijelog gavrana na slici to predstavlja jedinstvenu pticu koja je jača i snažnija i inteligentnija od svoje rase, tako da sam motiv nije suština nijedne slike“, istakao je on.

Za sve ljubitelje prirode i ljekobilja u okviru „LJetne scene u Palama“ Planinarsko ekološko društvo „Romanija“ sutra organizuje „Dane ljekobilja na Romaniji“.

Večeras je planirano je predstavljanje knjige „Stazama srpskog rukopisnog nasljeđa BiH“ Biljane Samardžić, koja je nastala kao rezultat autorovih višegodišnjih istraživanja istorije srpskog jezika i pisma u BiH.

(www.palelive.com / Srna)

Save

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare