Изложба нових наслова, промоција и награда читаоцима

0

ЗВОРНИК – У Народној библиотеци и музејској збирци Зворник вечерас је отворена изложба нових наслова, представљена књига „Карневал бола“ аутора Карла Астрахана из Београда, те додијељене награде најактивнијим читаоцима у овој години.

Директор Народне библиотеке и музејске збирке Нега Стјепановић рекла је новинарима да је ове године библиотека богатија за око 2.000 наслова, додавши да располаже са укупно око 100.000 књига.

„Већи дио од ових 2.000 наслова набавили смо ове године куповином, један дио кроз обавезан примјерак, док смо значајан број књига прије неколико дана у виду поклона добили од Народне библиотеке Србије“, навела је Стјепановићева.

Она је додала да зворничка Библиотека свој књижни фонд обогаћује и кроз властиту издавачку д‌јелатност која је од 2014. године постала препознатљива и у Републици Српској и у региону.

„Све је више интересовања за наша издања која представљамо у библиотекама Републике Српске, као и на међународним сајмовима књига у Бањалуци и Београду“, истакла је Стјепановићева.

Према њеним ријечима, награђено је пет најактивнијих читалаца у овој години бесплатном чланском картом за наредну годину, захвалницом и књигом.

Аутор романа „Карневал бола“ Карло Астрахан рекао је да роман врло комплексна прича, псеудо-историјска радња о богумилима која се дешава у 10. вијеку.

„Покушао сам да превише не филозофирам него на једна романески начин и кроз једну врсту фантазије изнесем ту причу, коју поентирам са садашњошћу кроз парцијалне животне судбине“, рекао је Астрахан.

Изложба нових наслова биће отворена седам дана.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare