Изложба ћириличких записа

0

МИЛИЋИ – Народна библиотека у Милићима традиционално обиљежава манифестацију „Дани ћирилице“ доприносећи очувању српске културне баштине, посебно језика и писма, изјавила је Срни књижничар у тој установи Рената Гузина.

Она је рекла да су у оквиру манифестације симболичног назива „Дани ћирилице“ поставили изложбу ћириличких записа чувеног умјетника Веселина Нишавића из Новог Пазара.

„Изложба је наш скроман допринос манифестацији, јер Нишавић је врсни сликар пејзажа и портрета, колориста, графичар и калиграф, велики поборник чувања и његовања ћирилице који је обрадио и три фонта ћириличног писма са додатком руских слова и заслужио је да се нађе на овом мјесту“, навела је Гузина.

Она је напоменула да је њихов циљ да његују српски језик и писмо који се уништавају све чешћом употребом страних ријечи.

Гузина је истакла да је план Народне библиотеке да у наредном периоду организују калиграфске радионице у сарадњи са милићким образовним институцијама.

Грађани изложбу „Дани ћирилице“ могу погледати у просторијама библиотеке до петка, 22. септембра од 7.00 до 19.00 часова.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare