Izložba 50 odbijenica za posao

0

VIŠEGRAD – U Domu kulture u Višegradu održan je performans pod nazivom „Perspektiva“, na kome je profesor srpskog jezika i književnosti iz Višegrada Miljana Prodan izložila 50 odbijenica na konkurse za posao, sakupljenih za dvije godine.

Na sinoć održanom performansu prikazan je kratki dokumentarni film o njenom bezuspješnom traganju za zaposlenjem, a mladi glumci Dramskog studija Doma kulture izveli su odlomak iz predstave „Jazavac pred sudom“.

„Od 2010. godine slala sam zahtjeve za prijem na konkurse, i to ne samo u Republici Srpskoj, već i u cijeloj BiH. Na ovakav vid javne prezentacije odbijenica na konkurse odlučila sam se zbog protesta, jer je nemoguće da baš na svih 50 konkursa nisam zadovoljila kriterijume“, rekla je Prodanova.

Ona dodala da je u nekoliko slučajeva konkurisala i na mjesto higijeničarke, ali da ni tu nije dobila prolaznu ocjenu kod prijemnih komisija, dok su joj u Sarajevu odbijenicu obrazložili time „da ona kao profesor srpskog jezika ne može predavati bošnjački jezik“.

„Trenutno volontiram u Narodnoj biblioteci ‘Ivo Andrić’ u Višegradu i završavam master studije u struci. Nadam se da ću tada imati veće šanse na posao, ako ne u školama, bar u Andrićevom institutu, koji se osniva u Andrićgradu“, naglasila je Prodanova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare