Izgradnja „Evropske kuće“ u Palama

0

Opština Pale je dana 15.11.2011. godine dala saglasnost Otvorenoj mreži i Centru za promociju civilnog društva (CPCD) iz Sarajevo za korištenje parcele br. 11.1. ukupne površine 2.710 m²  u okviru Regulacionog plana “Pale Luke 1“ u svrhu izgradnje “Evropske kuće“, na rok od 20 godina, sa pripadajućom infrastrukturom (put, voda, kanalizacija, struja).

Ovim projektom opština Pale se našla u grupi od 6 opština na prostoru Bosne i Hercegovine, zajedno sa Banja Lukom, Jajcem, Jablanicom, Srebrenicom i Trebinjem gdje će jedna od evropskih država – donator na predmetnoj lokaciji izgraditi objekat koji bi služio za organizovanje obuka organizacija civilnog društva za jačanje svijesti građana o sopstvenoj ulozi o procesima pridruživanja evropskoj uniji.

Pored ovoga u svakoj od ovih kuća nalazilo bi se i dopisništvo radio stanice koje emituju ne komercijalni program sastavljen od informacija relevantnih za građane u određenoj opštini, civilno društvo, informacijama o humanitarnim akcijama, o različitim pozivima za dodjele sredstava ili edukacije koje su na raspolaganju u datom trenutku i sl. Nakon proteka roka od 20 godina kuća bi prešla u vlasništvo opštine Pale i služila bi potrebama iste.

Ovakvim projektom zamišljeno je da EU kuće predstavljaju Evropu u našoj opštini i bile bi pod pokroviteljstvom opštine i ambasade zemlje donatora, a vodile bi je partnerske organizacije Otvorena mreža i CPCD.

Nadamo se da ćemo kroz ovaj projekat dati nove mogućnosti građanima Pala u spoznaji približavanja Evropskoj uniji, a da će Pale kao otvoren grad dati puni doprinos razvoju evropskih integracija na području BiH.

(www.palelive.com / Opština Pale)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare