Izabrano tročlano predsjedništvo

0

SOKOLAC – U tročlano predsjedništvo jubilarne 20. „Konferencije beba 2019“ na Sokocu izabrani su najmlađa beba Lazar Borovčanin, najstarija beba Helena Zuban i najmlađa beba sa najviše braće i sestara Lav Delipara.

Lazar Borovčanin rođen je 23. juna i treće je dijete u porodici, Helena Zuban rođena je 28. juna 2018. godine i Lav Delipara rođen je 19. maja i ima braću Nikolu, Mihajla i Đorđa, obrazloženo je na konferenciji.

Načelnik Odjeljenja za opštu upravu opštine Sokolac LJiljana Damjanović rekla je novinarima da su za učešće na konferenciji roditelji prijavili 82 djece od rođenih 91, prema podacima Pedijatrije Doma zdravlja „Dr LJubomir Ćeranić“ na Sokocu od 28. juna prošle godine do danas.

Ona je naglasila da su članovi tročlanog predsjedništva „Konferencije beba“ dobili po dječija kolica, paket higijenskih proizvoda i paket bebi-pelena, a svim ostalim prijavljenim učesnicima konferencije uručeni su po paket higijenskih proizvoda i paket bebi-pelena.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je novinarima da je ovo jubilarna 20. „Konferencija beba“ na Sokocu, koja se prvi put organizuje 25. juna zbog niza kulturnih i sportskih dešavanja u ovom gradu i da će nagrade naknadno moći preuzeti i roditelji beba koje se rode od 25. do 28. juna.

„Opština Sokolac i ove godine organizuje prigodne poklone porodicama koje su dobile djecu od periodu od 28. juna prošle do 28. juna ove godine i ponosimo se time što smo ove godine u tom periodu bogatiji za 91 dijete“, rekao je Bjelica obećavši podršku bračnim parovima koji su odlučili da prošire svoje porodice.

On je naglasio da će paketi „Tropika“ biti uručeni nosiocima tri glavne nagrade i za dvije porodice koje imaju po četvoro djece.

Opština Sokolac je glavni sponzor ove manifestacije, a ostali sponzori su „Nedomex“ sa Pala, sokolačke apoteke „Sveti Nikola“ i „Gracija“, kompanija „Onogošt“ i „Tropik“ iz Istočnog Sarajeva.

„Konferancija beba 2019“ održava se u okviru projekta „LJepša Srpska – brojnija Srpska“ Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Manifestacija „Konferencija beba 2019“ biće održana u 39 opština u Srpskoj do 12. jula, a centralna je planirana u Banjaluci 24. jula.

Cilj ove manifestacije je da se ukaže na značaj rađanja i promoviše porodica kao najveća vrijednost zajednice.

Na „Konferenciji beba“ mališanima je predstavljena maskota 56. Međuopštinskih omladinskih sportskih igara – Sokolko, koje će biti održane na Sokocu od 3. do 7. jula.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare