Izabrani odbornici za Skupštinu grada Istočno Sarajevo, potrebna potvrda CIK-a

0

ISTOČNA ILIDŽA – Odbornici Skupštine opštine Istočna Ilidža danas su glasali za liste odbornika za Skupštinu grada Istočno Sarajevo, čiji rezultati će biti poslati Centralnoj izbornoj komisiji /CIK/ BiH, nakon čega se očekuje njihova potvrda.

Predsjednik Komisije za provođenje izbora odbornika za skupštinu grada Istočno Sarajevo Darko Berjan rekao je da su sjednici prisustvovala 23 odbornika i da su svi glasali.

On je naveo da je grupa odbornika liste SDS jedan, čiji je nosilac Predrag Šarović, dobila četiri glasa, kao i lista SDS-a dva, čiji je nosilac Goran Šehovac, takođe četiri glasa.

Lista PDP-a, čiji je nosilac Rade Ćosović, dobila je četiri glasa, lista SNSD -a, čiji je nosilac Slaviša Moćević četiri glasa.

Grupa odbornika Ujedinjene Srpske, čiji je nosilac Zoran Trapara četiri glasa, te lista DNS-a, čiji je nosilac Mladen Lučić dobila je tri glasa.

Berjan je napomenuo da je potrebno sačekati potvrde CIK-a, ali vjerovatno šest odbornika koji će ići u Skupštinu grada Istočno Sarajevi su nosioci navedenih lista, za koje je danas glasano.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Vladimir Ćosović izjavio je da su konačno danas, nakon nekoliko prekida sjednice, uspjeli da izaberu šest odbornika koji će ovu opštinu predstavljati u Skupštini grada Istočno Sarajevo, što je najbitnije.

Šef Kluba odbornika SDS-a Goran Šehovac poželio je uspješan rad izabranim odbornicima za gradsku skupštinu, te dodao da će i dalje predlagati dobre ideje kada je u pitanju grad Istočno Sarajevo.

Ovo je bila jedina tačka na dnevnom redu današnje sjednice.

Skupštinsku većinu u opštini Istočna Ilidža čini 12 odbornika SDS-a, PDP-a i SRS „Dr Vojislav Šešelj“, opozicija ima osam odbornika SNSD-a, Demosa i Ujedinjene Srpske, dok tri odbornika DNS-a djeluje samostalno.

(www.palelive.com / Srna)

 

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments