Izabrani najbolji u sportu i kulturi

0

VLASENICA – Član DŽudo kluba „Milići“ iz Milića Davor Milanović najbolji je sportista Vlasenice u 2013. godini, najbolja sportistkinja je članica Karate kluba „Mladost“ iz Vlasenice Ivana Samardžić, a najsupješniji sportski kolektiv Fudbalski klub „Vlasenica“.

U konkurenciji za ovo priznanje bili su i sportisti koji su porijeklom iz Vlasenice ili žive u ovoj opštini, a takmiče se u nekim drugim mjestima.

Priznanja je najuspješnijima uručio načelnik opštine Dragoslav Todorović koji je tom prilikom čestitao svima koji su u protekloj godini ostvarili zapažene sportske rezultate.

„Mi smo mala lokalna zajednica, ali imamo velike sportiste i sportske talente. Posebno čestitam Fudbalskom klubi `Vlasenica` koji se plasirao u Prvu fudbalsku ligu Republike Srpske“, rekao je Todorović na manifestaciji održanoj sinoć u vlaseničkom Domu kulture.

Opštinska komisija za priznanja nagradila je i najperspektivnije mlade sportiste Vlasenice, članicu Karate kluba „Mladost“ Teodoru Ostojić i fudbalera novosadske „Vojvodine“ Bojana Nastića.

Za najuspješnijeg sportskog trenera izabran je trener Karate kluba „Mladost“ Saša Ereš, dok je najuspješniji sportski radnik Miloš Lakić, kojeg je za ovo priznanje kandidovalo Auto-moto društvo „Vlasenica“.

Prvi put ove godine priznanje je dodijeljeno i u oblasti kulture, a dobio ga je vlasenički pisac i pjesnik Aćim Todorović. Za najuspješniji kolektiv u oblasti kulturnog stvaralaštva nagrađena je likovna sekcija Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Vlasenice.

Posebno priznanje dodijeljeno je Srpskom prosvjetnom i kulturnom društvu „Prosvjeta“ za izuzetan doprinos očuvanju narodnog kulturnog nasljeđa.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments