Iz tunela Stambulčić ukradeno 50 metara kabla

0

U tunelu Stambulčić, opština Pale, nepoznati počinilac otuđio je električni provodnik za napajanje semafora električnom energijom neophodan za bezbjedno odvijanje saobraćaja kroz tunel, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo.
Izvršen je uviđaj i konstatovano da je nepoznati počinilac ili više njih upotrebom podesnog alata i fizičke sile otuđio električni kabal postavljen na zid tunela, dužine oko 50 metara, zbog čega je došlo do prestanaka rada semafora.

Lice odgovorno za održavanje semafora na području opštine Pale prijavilo je policiji da je u toku noći između 27. i 28. novembra ukraden kabal. Istraga je u toku.

Policija je juče u Istočnom Novom Sarajevu, postupajući po naredbi Osnovnog suda u Sokocu, izvršila pretres stana i drugih prostorija vlasništvo lica čiji su inicijali Đ.D., gdje je pronašla i oduzela automatsku pušku kalibra 7,62 milimetara, lovačku pušku 7,62, šest ručnih bombi, četiri okvira sa po 30 metaka 7,62 milimetara, 16 manevarskih metaka 7,9 milimetara i mobilni telefon.

Policijski službenici Policijske stanice Sokolac podnijeli su zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv lica K.R., koji je prijetio V.P. i njegovoj porodici da se neće dobro provesti ukoliko ne isplati zaostale plate radnicima u A.D. „Romanija“, gdje K.R. jedan od rukovodnih radnika.

U posljednja 24 časa evidentirane su četiri saobraćajne nezgode – u Palama, gdje je jedno lice lakše povrijeđeno i pričinjena veća materijalna šteta, te u Trnovu, Istočnom Novom Sarajevu i Rogatici sa manjom materijalnom štetom.

Radnici policije kontrolisali su 129 vozila i vozača, uručili 84 prekršajna naloga, legitimisali 38 lica, te iz saobraćaja isključili tri vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola i tri vozila.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments