Iz tehničkih razloga nisu izabrani odbornici u Skupštinu grada Istočno Sarajevo

0

ISTOČNO SARAJEVO – Skupština opštine Istočno Novo Sarajevo na današnjoj sjednici nije izabrala odbornike za Skupštinu grada Istočno Sarajevo jer od Centralne izborne komisije /CIK/ BiH nije dobila ovjere kandidatske liste.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić rekao je novinarima nakon sjednice da nisu ispunjeni tehnički uslovi za izbor odbornika, pa je ta tačka skinuta sa dnevnog reda.

Katić je istakao da su na današnjoj sjednici usvojili prijedlog Odluke o pristupanju izradi Strategije razvoja opštine Istočno Novo Sarajevo za period od 2021. do 2030. godina.

On je naglasio da je to jedan strateški i možda najbitniji dokument koji ova Skupština usvaja i koji će da odredi ciljeve razvoja opštine.

„U narednom periodu ćemo formirati tim koji će se baviti privrednom, društvenom infrastrukturom, razvojem i javnim uslugama, infrastrukturom i životnom sredinom, te definisati strateški pravac razvoja opštine do 2030. godine“, istakao je on.

Katić je naglasio da su odbornici danas usvojili prijedlog Odluke o visini poreske stope poreza na nepokretnost za 2021. godinu.

„Imajući u vidu izazove sa kojima su se građani susreli u protekloj godini pandemije, poreska stopa nije uvećana, te ostaje na istom nivou kao protekle godine, 0,10 odsto iako su susjedne opštine znatno povećale tu stopu“, rekao je Katić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare