Iz štampe izašla knjiga aforizama „Smetnuto sa uma“

0

ZVORNIK – Iz štampe je izašla knjiga aforizama „Smetnuto sa uma“ autora Milana Pantića iz Zvornika.

Knjiga je izašla u izdanju Biblioteke „17. septembar“ iz Malog Zvornika i Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ iz Zvornika.

Govoreći o ovom svom djelu, Pantić je rekao Srni da je za ovu knjigu uglavnom radio dnevne događaje, ne težeći tome da aforizam bude savršen, da je nastojao da u njima bude „mesa“, arhaičnih riječi, da ne bude suv, mršav i bez začina.

On je naveo da je „Smetnuto sa uma“ nastalo mnogo godina nakon izlaska knjige „Znam za jadac“, a da je neposredni povod za ponovno pisanje bila greška jednog od dnevnih listova u Srbiji koji je njegove aforizme iz prve zbirke združene objavio pod imenom Milana Pantića, ali iz Jagodine.

On je dodao da je „igrom slučaja“ i Pantić iz Jagodine, kao i on, bio novinar, aforističar, da su biografije bile skoro istovjetne, s tim da je bio nešto stariji, ali je kasnije i tragično nastradao.

Recenzent Miloje Veljović naveo je da se Pantićevi aforizmi najčešće vezuju za teme kao što su politika, društvo, etika i filozofija.

Recenzent Jane Atanasov smatra da će knjiga naći čitaoca, jer „svi vole čitati ono što u ovom trenutku živimo, što je tačno naslikano u ovoj knjizi“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare