Iz Sarajeva ne treba bježati, već se boriti argumentima!

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednik udruženja porodica nestalih lica Sarajevsko-romanijske regije Milan Mandić smatra da predstavnici udruženja srpskih žrtava rata nisu trebali juče napustiti sastanak u Tužilaštvu BiH zbog provokacija predstavnika bošnjačkih udruženja, već ostati i boriti se argumentima i činjenicama.
“Teško jeste, ali ne treba odustati. Treba biti Srbin u Sarajevu…“, izjavio je Mandić Srni.

On je podvukao da svi predstavnici srpskog naroda u sličnim situacijama treba da se bore argumentima i činjenicama, bez obzira da li se radi o sastancima u Agenciji za istrage i zaštitu BiH /SIPA/, Tužilaštvu BiH, MUP-ovima i drugim nadležnim institucijama za procesuiranje krivičnih djela ratnih zločina.

Mandić je srpskim logorašima poručio da moraju prikupiti sve pismene dokaze i vidjeti da je Tužilaštvo BiH jedini i najveći krivac za sva njihova dešavanja.

On smatra da su “olako“ izrečene mnoge osude i napadi na Institut za nestala lica BiH.

“Tvrdim odgovorno da istražioci Instituta rade veoma profesionalno i korektno. Druga je priča o legalnosti Upravnog odbora, Kolegijuma direktora i Savjetodavnog odbora. Svi su nelegalni i nelegitimni“, ustvrdio je Mandić.

On se zapitao šta rade kantonalna i okružna tužilaštva, Međunarodna komisija za traženje nestalih /ICPM/, MUP-ovi, Sipa, i Obavještajno – bezbjednosna agencija.

“Prema dokumentaciji kojom raspolažem, svima njima naređuje Tužilaštvo BiH, a na kraju uopšte ne sarađuju tako da pojma nemaju šta ko radi, a ustvari niko ne radi ništa“, naveo je Mandić.

Predstavnici udruženja srpskih žrtava rata napustili su juče sastanak u Tužilaštvu BiH zbog provokacija predstavnika bošnjačkih udruženja, koji su ih nazvali „agresorima“.

Predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila RS Nedeljko Mitrović rekao je da su predstavnici srpskih žrtava tokom sastanka upozoravali da se prekine sa provokacijama, ali da niko iz Tužilaštva BiH nije reagovao na to.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments