Iz naknade od šuma više od 100.000 KM za rekonstrukciju lokalnih puteva

0
Arhiva

HAN PIJESAK – Okvirni iznos sredstava za sanaciju i održavanje lokalnih i nekatagorisanih puteva na području opštine Han Pijesak u ovoj godini je 109.000 KM, prema programu koji su danas većinom glasova usvojili odbornici Skupštine opštine Han Pijesak.

Sredstva za finansiranje sanacije i održavanje lokalnih i nekategorisanih puteva obezbjeđuju se iz budžeta opštine Han Pijesak, iz dijela – naknade od prodaje šumskih drvnih sortimenata.

Sredstva planirana Programom sanacije i održavanja lokalnih i nekategorisanih puteva u ovoj opštini biće raspoređena na sedam lokalnih puteva.

„Rekonstrukcija puta od `Stare pekare` do garaže opštine u dužini od 109 metara prema našem predračunu koštaće oko 10.000 KM, puta u Vikend-naselju dužine 77 metara oko 12.000 KM, puta u DŽimrijama dužine 499 metara prema kućama Savčića oko 28.000 KM i druga dionica u istom selu prema kući Dupljanin dužine 199 metara oko 23.000 KM“, rekao je Srni načelnik opštine Han Pijesak Vlado Ostojić.

On je dodao da će, prema predračunu vrijednost radova na rekonstrukciji ulice dužine 105 metara u naselju Bukova Glava na Han Pijesku biti 12.000 KM, a rekonstrukcija i sanacija makadamskog puta u Poddžeplju 5.000 KM.

Ostojić je istakao da će iz istih sredstava biti izdvojeno 19.000 KM za rekonstrukciju puta od Nevačke do sela Kape dužine 345 metara i da će dio sredstava od oko 20.000 obezbijediti federalno Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i opština Centar Sarajevo.

Odbornici Skupštine opštine Han Pijesak jednoglasno su usvojili program utroška sredstava za vode u ovoj godini, prema kome je od posebnih vodnih naknada u ovoj godini planirano 12.000 KM, za obilježavanje zone sanitarne zaštite na izvorištu „Štekavac“, nabavka i postavljanje najmanje 24 znaka van koridora na istom izvorištu, te nabavka i postavljanje zaštitne ograde u zoni zaštite tog izvorišta.

Planiranim sredstvima za ovu godinu biće dodata i neutrošena sredstva od 1.830 KM iz 2017. godine.

Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Han Pijesak jednoglasno su usvojeni informacija o radu Pravobranilaštva Republike Srpske – sjedište zamjenika Vlasenica, izvještaj Pravobranilaštva Republike Srpske – sjedište zamjenika Istočno Sarajevo o sudskim sporovima za opštinu Han Pijesak i izvještaj o radu advokata o sudskim sporovima za ovu lokalnu zajednicu u 2017. godini.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare