Iz mehanizma IRB-a 100.000 KM za izgradnju obdaništa

0

HAN PIJESAK – Opština Han Pijesak je iz finansijskog mehanizma Investicione razvojne banke /IRB/ dobila 100.000 KM za izgradnju obdaništa, a ovim projektom predviđeno je uspostavljanje predškolskg vaspitanja i obrazovanja za djecu uzrasta od tri do šest godina u ovoj lokalnoj zajednici.

Načelnik opštine Han Pijesak Vlado Ostojić rekao je danas Srni da je definisana Strategija razvoja opštine od 2018. do 2027. godine, a ovim projektom predviđeno je da dio lokalnog Doma zdravlja bude rekonstruisan i njegova namjena da bude promijenjena u vrtić kapaciteta od 45 do 50 korisnika.

Prema njegovim riječima, predviđeno je opremanje obdaništa, kao i sprovođenje više edukativnih, organizacionih i administrativno-stručnih procedura, kako bi moglo biti stavljeno u funkciju i početi sa radom.

Ostojić je napomenuo da projektna postignuća obuhvataju unapređenje uslova za vaspitanje i obrazovanje djece, njihovu kasniju lakšu integraciju u proces učenja, obrazovanja i socijalizacije, kao i adekvatnu brigu i podršku porodici u organizaciji života.

Opština Han Pijesak jedna je od devet lokalnih zajednica u Republici Srpskoj koja je iz finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja Investiciono-razvojne banke odobreno ukupno 689.227 KM, objavljeno je na internet stranici IRB-a.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare