Iz budžeta 46.600 KM za nevladine organizacije

0
Zgrada opštine Sokolac

SOKOLAC – Iz budžeta opštine Sokolac za 13 nevladinih i neprofitnih organizacija i udruženja građana biće izdvojeno 46.600 KM namijenjenih za finansiranje ili sufinansiranje projekata prema prvom javnom pozivu.

Samostalni stručni saradnik za mjesne zajednice i nevladine organizacije u opštini Sokolac Srđana Kosorić rekla je Srni da je komisija za raspodjelu sredstava na osnovu Pravilnika utvrdila bodovnu listu prema uslovima traženim javnim pozivom raspisanim 1. februara.

Ona je navela da je uslove za dodjelu sredstava iz budžeta ispunilo devet sportskih klubova, dvije organizacije iz oblasti kulture, jedno udruženje boračkih kategorija i jedna ustanova iz oblasti vaspitavanja najmlađih.

“Odbojkaški klub `Glasinac` dobiće 6.500 KM, Košarkaški klub `Sokolac` 5.500 KM, Atletski klub `Glasinac`, Dječiji kutak i Udruženje građana Veterani odbrambeno-otadžbinsko rata Sokolac` po 5.000 KM, te Omladinski fudbalski klub `Glasinac 2011` 4.750 KM”, rekla je Kosorićeva.
Ona je dodala da je Bokserski klub “Glasinac” dobio 3.000 KM, Streljački klub “Glasinac” 2.500 KM, DŽudo klub “Olimpik” 2.000 KM, Udruženje likovnih umjetnika “Petorica iz Sokoca” i Udruženje sportskih ribolovaca “Bioštica” po 2.000 KM, te Planinarsko društvo “Glasinac” i Guslarsko društvo „Romanija“ po 1.500 KM.

Kosorićeva je dodala da samo jedna organizacija, od prijavljenih na ovaj javni poziv, nije ispunila uslove za dodjelu sredstava iz budžeta opštine Sokolac.

Prema njenim riječima, potpisivanje ugovora predstavnika lokalne uprave i organizacija nevladinog sektora kojima su odobrena sredstva planirano je naredne sedmice, nakon isteka žalbenog roka na ovu odluku.

Kosorićeva je dodala da je za raspodjelu sredstava nevladinim, neprofitnim organizacijama i udruženjima građana u budžetu pedviđeno ukupno 76.600 KM i da će preostali dio biti raspoređen u saradnji sa međunarodnim organizacijama u drugom javnom pozivu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments