Ivanić: Smanjivanjem poreza do povoljnijeg poslovnog ambijenta

0

ISTOČNO SARAJEVO – Suština ekonomske politike PDP-a jeste da se, smanjivanjem poreza i doprinosa, stvori povoljniji poslovni ambijent, rekao je večeras u Istočnoj Ilidži lider ove stranke Mladen Ivanić.

Ivanić i potpredsjednik PDP-a Dragiša Delić predstavili su večeras na tribini u Istočnoj Ilidži plan borbe protiv korupcije, ekonomsku politiku i program u oblasti zaštite socijalno ugroženog stanovništva, koje zagovara ova partija.

„Želimo na ovaj način da pokrenemo proces da se firme koje su bile prijavljene u Republici Srpskoj, a sada su u Federaciji BiH /FBiH/, vrate u Srpsku. Danas smo u situaciji da je 19 najvećih preduzeća iz Srbije registovano u FBih“, rekao je Ivanić.

On je naglasio da je neophodno promijeniti odnos sa Međunarodnim monetarnim fondom vraćanjem zakona o maksimalnom zaduživanju do 18 odsto prihoda budžeta, što bi značilo da bi se umjesto 500 miliona KM ove godine koristilo svega 250 miliona maraka za otplatu kredita.

„Imamo namjeru da se zakonom definiše borba protiv korupcije i uvede nestranačka agencija za borbu protiv korupcije slična onoj koja je bila u Srbiji. Namjeravamo da se niz zakona u toj oblasti promijeni i da ta agencija izađe sa 20 glavnih spornih slučajeva koji će se morati istraživati“, rekao je Ivanić.

On je napomenuo da se PDP zalaže za donošenje zakona o nezastarijevanju krivičnih djela iz oblasti privatizacije, koji će omogućiti da se krupan kriminal može procesuirati bez bojazni da bi zastara predmeta mogla predstavljati prepreku za te procese.

Lider PDP-a napomenuo je da se njegova stranka zalaže za donošenje zakona o borbi protiv nepotizma i istakao da je razgovor sa građanima način na koji se dolazi do novih ideja koje će u narednom periodu biti usvojene kao definitivni program PDP-a.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare