Ivan Sokolović osvojio prvo mjesto na literarnom konkursu

0

ROGATICA – Učenici Srednjoškolskog centra „27. januar“ u Rogatici tradicionalno su uspješni na literarnim konkursima Crvenog krsta Republike Srpske, a ove godine prvo mjesto na konkursu „Mine su skrivena opasnost u našoj prirodi“ osvojio je učenik prvog razreda Gimnazije Ivan Sokolović, saopšteno je iz ove opštine.

Sokolović, koji se bavio pisanjem i u osnovnoj školi, taj dar namjerava usavršavati i dalje i ističe da će mu ova nagrada biti dodatni podstrek za to.

Vrijedne nagrade i diplomu, koje je obezbijedio Crveni krst, Ivanu je uručio Nikola Cerović iz Opštinske organizacije Crvenog krsta Rogatica.

Cerović je naglasio da su u Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta izuzetno zadovoljni svim dosadašnjim uspjesima rogatičkih srednjoškolaca, koji u jakoj konkurenciji predstavljaju Rogaticu na lijep način.

Zahvalnica Crvenog krsta uručena je profesorici srpskog jezika i književnosti Cmiljki Batinić, pod čijim mentorstvom je nastala Ivanova pjesma, ali i brojni pobjednički radovi na ranijim konkursima.

Batinićeva je rekla da je ovogodišnji uspjeh posebno značajan, budući da se dodatna nastava literarne sekcije odvijala putem interneta.

Ona je posebno zadovoljna time što će tradiciju ranijih generacija, koje su završile srednju školu, nastaviti novi talenti.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare