IV Međunarodni festival ekološkog i turističkog filma „Jahorinafest 2010“

0

Četvrti Međunarodni festival ekološkog i turističkog filma „Jahorinafest 2010“ biće održan na Palama od 29. novembra do 2. decembra i na njemu će u zvaničnoj konkurenciji biti prikazano 67 filmova i 11 promotivnih spotova, čiji autori dolaze iz 21 države.

U Sarajevu će sutra, povodom predstojećeg Festivala, biti održana konferencija za novinare na kojoj će govoriti ambasador Rusije u BiH Aleksandar Bocan Harčenko, koji je i predsjednik festivalskog Žirija, član Žirija akademik Sulejman Redžić, kulturni ataše Češke u BiH i član Žirija Jana Stara, te direktor Festivala Mirko Despić i selektor i umjetnički direktor Festivala Ratko Orozović.

Na Festivalu će prvi put u značajnijem broju učestvovati autori iz Irana, Mađarske i Tajvana.

„Jahorinafest“ će ugostiti i dvostrukog dobitnika američkog filmskog Oskara Artura H. Kolina, čuvenog srpskog reditelja Purišu Đorđevića, predsjednika Upravnog odbora Međunarodnog filmskog komiteta Antonia Kontea i predsjednika Međunarodnog turističkog filma Jozefa Šulca.

Pokrovitelj „Jahorinafesta 2010“ je visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Incko, a organizatori su Ministarstvo trgovine i turizma RS, Grad Sarajevo, Grad Istočno Sarajevo, Fond za zaštitu prirodne sredine RS, Fond za zaštitu životne sredine Federacije BiH i opština Pale.

Sve festivalske projekcije i prateće manifestacije biće održane na Palama, u Cekovića kući i u Sali Skupštine opštine Pale, biće besplatne i otvorene za sve zainteresovane.

Sutrašnja konferencija za novinare zakazana je za 13.30 časova u galeriji Kolegijum artistikum u Sarajevu.

(www.palelive.com / Agencije / foto: arhiva Dodjela nagrada 2009)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare