Istraga o poslovanju Studentskog centra Koran – Pale

0

Inspektori Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo vode istragu o milionskim troškovima Studentskog centra Pale, na čijem je čelu sedam godina bio Slobodan Savić, aktuelni načelnik opštine Pale, potvrdila je za “Nezavisne novine“ portparolka Centra Danka Tešić. Savić je osumnjičen jer je “kao direktor ovog studentskog centra odgovoran za nenamjensko trošenje novca, nepoštivanje tenderskih procedura i sklapanje poslova bez ugovora“, piše list pozivajući se na krivičnu prijavu koja je dostavljena policiji. Anonimni podnosioci krivične prijave, osim Savića, prijavili su i njegovog nasljednika na mjestu direktora Studentskog centra Pale Sava Rističevića, kao i šefa računovodstva Martu Onogoštić jer su, navodno, prijavljujući veći broj studenata zbog dobijanja novčanih subvencija i razlike u cijeni smještaja oštetili budžet Vlade Republike Srpske za oko dva miliona KM.

U krivičnoj prijavi navode se i dugovi Studentskog centra za neplaćene komunalne usluge i porez od 850.000 KM, kao i primjedba na izgradnju sportske dvorane za koju je Skupština grada Istočno Sarajevo izdvojila 571.000 KM i usmjerila ih preko Studentskog centra Pale, mada taj projekt nije realizovan.

List piše da Savić nije želio da komentariše navode iz krivične prijave. “Ništa ne želim da kažem o tome. Postoji MUP koji radi po krivičnim prijavama, po onim koje podnose `neki anonimusi`“, rekao je Savić.

Ni aktuelni direktor Studentskog centra Pale Drago Ivanović nije želio da komentariše krivičnu prijavu, ali je potvrdio da je 2007. godine, stupajući na dužnost, zatekao dugove koje i danas vraća.

U krivičnoj prijavi navodi se da su bile sporne i nabavke bez tendera i favorizovanje pojedinih firmi, pa je samo na farbanje autobusa Studentskog centra potrošeno 40.000 KM, a posebno se naglašava i finansiranje likovne kolonije, te vlasništvo nad likovnim djelima koja su najvećim dijelom nakon osnivanja novog udruženja izuzeta iz Studentskog centra Pale.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare