Istočno Novo Sarajevo učestvuje u devetom projektu spajanja djece

0

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov izjavio je danas Srni da je opština Istočno Novo Sarajevo prva u Republici Srpskoj prihvatila deveti projekat „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“, koji je planiran za jun ili avgust ako situacija sa pandemijom to dozvoli.

Arlov je rekao da je Odbor, uoči Božića, dobio dopis i potvrdu koju je potpisao novoizabrani načelnik Jovan Katić i tako ih obradovao.

„Ova opština nastavlja višegodišnju tradiciju učešća u projektu. Dopis smo krajem decembra poslali svim lokalnim zajednicama Republike Srpske i, vjerujemo, da će nam ova pošast i sveukupna situacija dozvoliti da realizujemo deveti projekat koji smo planirali prošle godine, a virus korona i pandemija nisu nam dozvolili, a trebao je biti najmasovniji do sad“, naveo je Arlov.

On je izrazio nadu da će u goste u Republiku Srpsku ove godine dovesti najveći broj djece sa Kosova i Metohije.

„Ako projekat bude realizovan, a nadajmo se da hoće, sigurno ćemo, osim velikog
broja djece sa Kosova i Metohije, pozvati i 50 srpske djece iz Gline i Banije iz područja zahvaćenog strašnim zemljotresom i djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju u pratnji roditelja iz Udruženja `Podrži me` sa Kosova i Metohije“, rekao je Arlov.

Arlov je podsjetio da je u protekliih osam projekata, počevši od 2012. godine, u organizaciji Odbora, u 28 lokalnih zajednica u Srpskoj po sedam dana boravilo oko 4.500 djece sa Kosova i Metohije.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare