Isporučeno 80 kontejnera

0

U okviru Opštinskog programa za upravljenje čvrstim otpadom u Bosni i Hercegovini, koji finansira Vlada Švedske, danas je u opštinu Pale isporučeno 80 novih kontejnera kapaciteta 1,1 m3.

Miodrag Kovačević, načelnik opštine Pale rekao je da je ovim projektom za lokalno komunalno preduzeće obezbjeđena oprema ukupne vrijednosti 300.000 KM koja će doprinijeti ljepšem izgledu grada i olakšati stanovništvu odlaganje otpada.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/80-novih-kontejnera-okt-2014/] width=[87] height=[87] title=[Isporučeno 80 novih kontejnera] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb87_] thumb_cache_dir=[thumbs87] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

Kovačević je istakao da opština ima višestruku korist od ovog projekta jer dobijanjem ove opreme jačaju se kapaciteti lokalnog komunalnog preduzeća, ali i ostvaruju uštede u opštinskom budžetu jer bi u protivnom opština vlastitim sredstvima i u saradnji sa komunalnim preduzećem morala da izvrši nabavku ove opreme.

Direktor JP „Komunalno“ Pale Vladimir Trkulja rekao je da će novi kontejneri biti postavljeni u užem centru Pala i na Jahorini i apelovao na građane da se odgovorno ponašaju prema zajedničkoj imovini posebno u toku zimske sezone kada treba posvetiti pažnju da se ne odlaže pepeo iz kotlovnica i ostale zapaljive materije.

Trkulja je rekao da uskoro očekuju i isporuku kamiona za prikupljanje i deponovanje otpada vrijednosti 201.505,00 KM koji će znatno olakšati poslovanje preduzeća.

Program zbrinjavanja čvrstog otpada pokrenut je u februaru 2010. godine radi poboljšanja kvalitete i dostupnosti usluga prikupljanja čvrstog otpada u odabranim opštinama.

Pored opštine Pale, opremu za komunalna preduzeća dobili su Istočna Ilidža, Istočno Novo Sarajevo, Istočni Stari Grad, Trnovo, Breza, Fojnica, Ilijaš, Kiseljak, Kreševo i Vareš.

(www.palelive.com / D.B.)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare