Isidora Borovčanin osvojila srebro na “Zlatnom pojasu Čačka”

0

SOKOLAC – Član Karate kluba “Glasinac” sa Sokoca Isidora Borovčanin osvojila je srebrnu medalju u katama pojedinačno u kategoriji mlađih seniora na Međunarodnom karate turniru “Zlatni pojas Čačka” na kome je učestovalo više od 1.000 takmičara iz 23 države.

Trener “Glasinca” Miodrag Borovčanin rekao je Srni da konkurencija u Čačku bila teška, ali da je uspjela da pobijedi takmičarke iz Crne Gore, Mađarske i Slovačke.

“Izgubila je je u finalu od reprezentativke Srbije rezultatom 3:2”, rekao je Borovčanin.

On je istakao da je Isidora pokazala da je u samom vrhu karate sporta Srpske, te da je ovo takmičenje bilo i odličan ispit za predstojeće nastupe i za Balkansko prvenstvo za seniore u Čačku krajem aprila, kao i za prvenstva Republike Srpske i BiH.

Borovčanin je naglasio da će se Isidora na prvenstvu BiH polovinom juna pokušati izboriti za reprezentativni status za prvenstvo svijeta koje će biti održano u oktobru u Santijagu u Čileu.

“Zlatni pojas Čačka” je najveći i najstariji karate turnir u Evropi i nalazi se u kalendaru Evropske karate, u okviru kojeg su se juče takmičili kadeti, juniori, mlađi seniori i seniori.

Organizatori ovog takmičenja su Klub kontaktnih sportova “Borac” iz Čačka i Karate federacija Srbije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavjesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments