Isidora Borovčanin osvojila srebro na „Zlatnom pojasu Čačka“

0

SOKOLAC – Član Karate kluba „Glasinac“ sa Sokoca Isidora Borovčanin osvojila je srebrnu medalju u katama pojedinačno u kategoriji mlađih seniora na Međunarodnom karate turniru „Zlatni pojas Čačka“ na kome je učestovalo više od 1.000 takmičara iz 23 države.

Trener „Glasinca“ Miodrag Borovčanin rekao je Srni da konkurencija u Čačku bila teška, ali da je uspjela da pobijedi takmičarke iz Crne Gore, Mađarske i Slovačke.

„Izgubila je je u finalu od reprezentativke Srbije rezultatom 3:2“, rekao je Borovčanin.

On je istakao da je Isidora pokazala da je u samom vrhu karate sporta Srpske, te da je ovo takmičenje bilo i odličan ispit za predstojeće nastupe i za Balkansko prvenstvo za seniore u Čačku krajem aprila, kao i za prvenstva Republike Srpske i BiH.

Borovčanin je naglasio da će se Isidora na prvenstvu BiH polovinom juna pokušati izboriti za reprezentativni status za prvenstvo svijeta koje će biti održano u oktobru u Santijagu u Čileu.

„Zlatni pojas Čačka“ je najveći i najstariji karate turnir u Evropi i nalazi se u kalendaru Evropske karate, u okviru kojeg su se juče takmičili kadeti, juniori, mlađi seniori i seniori.

Organizatori ovog takmičenja su Klub kontaktnih sportova „Borac“ iz Čačka i Karate federacija Srbije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare